Samsung julkisti Bixbyn

Applen Siri, Microsoftin Cortana, Googlen Assistant ja Amazonin Alexa ovat kaikki älylaitteisiin piiloutuvia virtuaaliavustajia, joita voi ohjata puheella. Nyt edellä mainitut saavat seuraa Samsungin uudesta virtuaaliavustajasta, Bixbystä. Yhtiön mukaan se poikkeaa kilpailijoistaan huomattavasti ja tarjoaa ”syvemmän ja paremman käyttökokemuksen” kuin kilpailijat.

Samsung kertoo tiedotteessaan Bixby-avustajastaan. Tämänhetkiset virtuaaliavustajat kykenevät Samsungin mukaan vain muutamiin erilaisiin temppuihin ja käyttäjät sekaantuvat välillä, mitä kaikkea avustaja voikaan tehdä – ja mitä se ei osaa tehdä. Sovelluksiin voidaan lisätä tuki Bixbylle, joten avustaja voi sen jälkeen käyttää laajemmin puhelimen sovelluksia.

Mikäli jokin sovellus tukee BIxbyä, voi sitä hyödyntää kyseisessä sovelluksessa. ”Bixbyä voi käyttää sovelluksissa joko äänen tai kosketuksen kautta – kumpi nyt tuntuukaan tilanteessa mukavammalta ja intuitiivisemmalta”, tiedotteessa kerrotaan.

”Useat virtuaaliavustajat vaativat tiettyjä komentoja tietyissä sanajärjestyksissä, mutta Bixby tulee olemaan tarpeeksi älykäs, että se ei vaadi tiettyjä käskyjä tarkalleen. Sille voi riittää välillä vajaakin informaatio”, Bixbyä kuvaillaan tiedotteessa.

Bixby tullaan näkemään ensimmäistä kertaa Samsung Galaxy S8 -puhelimessa. Kaikki esiasennetut sovellukset tulevat tukemaan Bixbyä, joten tuki ei rajoitu vain muutamaan sovellukseen. Tuettujen sovellusten määrä kasvaa luonnollisesti julkistuksen jälkeen, kun Samsung julkaisee työkalut Bixby-tukea varten kehittäjille.

Uuden virtuaaliavustajan, Bixbyn, matka alkaa älypuhelimesta, mutta tuki tulee laajentumaan myöhemmin muihinkin laitteisiin. Samsung mainitsee muun muassa television ja ilmastointilaitteen, jotka voisivat myöhemmin tukea Bixbyä.