Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung esitteli silmiä suojaavan sovelluksen – etenkin lapset huomioitu

Samsung on esitellyt uuden Samsung Safety Screen -sovelluksen, joka auttaa etenkin lapsia pitämään mobiililaitteita optimaalisen matkan päässä silmistä.

Maksuton sovellus on kaikkien Android-käyttäjien saatavilla Google Play -kaupasta. Sovellus pyörii käyttöjärjestelmän taustalla ja vanhemmat voivat halutessaan asettaa siihen salasanan. Kasvontunnistusteknologian avulla laite tunnistaa jos sitä pidetään liian lähellä silmiä. Silloin se sulkee näytön ja muistuttaa käyttäjää etäisyydestä animaatiolla.

Näöstä huolehtimiseen keskittyneen Vision Council -organisaation mukaan likinäköisyys on lisääntynyt. Tutkijoiden mukaan syynä ovat sekä geneettiset tekijät että ympäristön vaikutukset, kuten digitaalisten laitteiden käyttö ja luonnonvalon vähäisyys ulkona liikkumisen vähennyttyä. Digitaalisten näyttöjen aiheuttama rasitus voi vaivata myös lapsia ja teinejä.

– Yhtenä maailman innovatiivisimmista yrityksistä meillä on vastuu sekä teknologiasta jota kehittämme että siitä, miten sitä käytetään. Yhä useampi lapsi käyttää älypuhelimia ja tabletteja ja meidän on varmistettava heille turvallinen ja mukava käyttökokemus, sanoo Samsungin pohjoismaiden markkinointipäällikkö Adam Fors.