Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung esitteli seuraavan sukupolven mobiilinäytön

Samsung on esitellyt mobiililaitteiden seuraavan sukupolven näyttöä. San Franciscon Display Week -festivaaleilla esitelty näyttö on kooltaan 5,5 tuuman kokoinen ja tukee monia älypuhelimissa vielä harvinaisia ominaisuuksia.

Ehkä suurimpana erona nykyisiin näyttöihin, tukee Samsungin uuden sukupolven näyttö virtuaalitodellisuuden sovellutuksia ja käyttää huomattavasti nykyistä tarkempaa resoluutiota. Resoluution osalta näytössä on 2160 vaakapikseliä ja 3840 pystypikseliä. Kaiken kaikkiaan pikseleitä on 806 kappaletta tuumaa kohden, mikä tekee näytöstä 45 prosenttia tarkemman kuin parhaat nykynäytöt.

Aivan pian uutta näyttöteknologiaa ei kannata odottaa, sillä syksyllä julkaistavat Note-sarjan mallit käyttävät todennäköisesti suurempia näyttöjä ja nojaavat Galaxy S7:ssä nähtyyn teknologiaan. Aikaisin mahdollinen julkaisuajankohta uudelle näytölle olisikin ensi kevät, jolloin Samsung oletettavasti esittelee Galaxy S8 -lippulaivamallinsa. Samalla kertaa yhtiön on veikkailtu esittelevän Applen tapaisen Force Touch -näytön, joka tukisi paineentunnistusta ja näin ollen avaisi uusiamahdollisuuksia kosketusnäytön käyttöön.

Viimeksi Samsung esitteli päivitettyä näyttöteknologiaa Galaxy S7:n myötä. Muutoksista huolimatta näyttö ei kuitenkaan ollut yksiselitteisesti Galaxy S6:tta parempi.

 

Galaxy S7:n ohella Samsung julkaisi keväällä myös Galaxy S7 edge -mallin. Kaarevanäyttöionen edge-versio tarjoaa selvästi tavallista Galaxy S7:ää isomman näytön.