Samsung esitteli 360 Roundin – virtuaalitodellisuuskuvausta 17 kameralla

Samsung on esitellyt Developer Conference -tapahtumassaan pääasiassa ammattilaiskäyttöön tarkoitetun uuden 360 Round – virtuaalitodellisuuskameran.

Samsung 360 Round on varustettu yhteensä 17 kameralinssillä – laitetta kiertävillä kahdeksalla kameralinssiparilla sekä yhdellä ylöspäin suunnatulla kameralinssillä. Lisäksi laite on varustettu kuudella mikrofonilla sekä kahdella lisämikrofoniliitännällä. Kunkin kameran tarkkuus on kaksi megapikseliä, kennon koko 1/2,8 tuumaa ja aukon koko f/1,8.

Samsungin uutuus mahdollistaa 360 asteen 4K 3D -videon lähettämisen suoratoistona tilaäänen kera.

Pölyn- ja vedenkestävyydeltään laite on IP65-luokiteltu eikä siinä ole tuulettimia, mikä mahdollistaa pienemmän painon ja hiljaisen toiminnan. Samsung 360 Roundin paino on 1,93 kilogrammaa.

360 Roundia tukevat PC-ohjelmistot sisällön hallintaan sekä yhdistämiseen.

Itse kamera sisältää 10 gigatavua LPDDR3-muistia sekä 40 gigatavua eMMC-tallennusmuistia. Lisäksi se tukee UHS-II-luokan SD-kortteja 256 gigatavun ja SSD-tallennusmuisteja 2 teratavun kapasiteettiin asti.

Samsung ei ole kertonut uutuuden hintaa, mutta toteaa sen olevan hinnoiteltu kohtuullisesti muihin ammattilaistason 360-kameroihin verrattuna. Nokia kertoi viime viikolla lopettavansa kahdeksalla kameralla ja mikrofonilla varustetun oman OZO-virtuaalitodellisuuskameransa kehitystyön. OZOn hinta oli laskenut ajan saatossa 55 000 eurosta 23 500 euroon.

Samsung 360 Round on tulossa myyntiin lokakuussa Yhdysvalloissa ennen saatavuuden laajentumista muille markkinoille tulevaisuudessa.