Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung esittelee: näin rakentuu merkin uusin älykello

Samsung on päättänyt esitellä, minkälaisista palasista sen uudet Gear S3 -älykellot rakentuvat. Rungon materiaalina Gear S3:ssa on ruostumaton teräs, tarkemmin sanottuna laji 316L, ja samainen teräs on yleisimmin käytetty materiaali myös perinteisissä analogisissa rannekelloissa. Teräksinen kehys toimii RF-antennina mobiiliverkkoyhteyksillä varustetuissa Gear S3 -malleissa.

360×360 pikselin Super AMOLED -näyttöä suojaa Corningin kehittämä Gorilla Glass SR+. Kyseessä on erityisesti älykelloja varten kehitetty materiaali, jonka on määräyhdistää älypuhelimista tutun Gorilla Glassin vahvuus ja iskunkestävyys safiirin kovuuteen ja naarmuuntumattomuuteen.

 

Kellon sisuksissa hyrrää kaksiytiminen, 1,0 gigahertsin kellotaajuudella toimiva suoritin. Tukenaan sillä on 768 megatavua RAM-muistia, ja sisäistä tallennustilaa kellossa on neljä gigatavua. Akun kapasiteetti Gear S3:ssa on 380 milliampeerituntia, ja yhdellä latauksella virtaa riittää 3—4 päivän tarpeisiin. Kiireellisissä tapauksissa vartin latauksella saa noin kymmenen tuntia käyttöaikaa.

 

Gear S3 sisältää myös monenlaisia yhteystekniikoita. Suomessa myytävät mallit eivät mobiiliverkkoja pääse hyödyntämään, mutta kelloista löytyvät myös Wi-Fi, GPS ja Bluetooth. Lisäksi kellot sisältävät NFC- ja MST- eli Near Field Communication- jaMagnetic Secure Transmission -yhteydet Samsung Pay -mobiilimaksuja varten. Samsung Pay tosin ei ainakaan vielä toimi Suomessa.

 

Gear S3 -malleista Classic-versio sisältää aidosta nahasta tehdyn rannekkeen, kun taas sporttisemman Frontier-mallin ranneke on silikonia. Molemmissa malleissa ranneke on vaihdettava ja leveydeltään 22 millimetriä, eli kelloja voi personoida kellokaupoista löytyvillä perinteisillä kellorannekkeilla.

 

Gear S3 -mallit tulevat Suomessa myyntiin 2. joulukuuta.