Samsung esittelee erikoisia innovaatioitaan – ihonhoito ja lasten leikit hyötyvät älyteknologiasta

Samsungin kokeellinen C-Lab esittelee jälleen erikoisia tuoteideoitaan tammikuun alkupäivillä Las Vegasissa järjestettävillä CES-messuilla. Tällä kertaa esillä on esimerkiksi ihonhoitoon liittyviä älyratkaisuja.

Tag+ on lapsille tarkoitettu pieni laite, joka sisältää yhden painikkeen ja joka yhdistyy langattomasti lapsen käytössä olevaan älypuhelimeen tai tablettiin. Laite toimii muutamilla eri ohjaustavoilla ja auttaa lasta löytämään uusia keinoja pitää hauskaa lelujensa parissa.

S-Skin on kuluttajille suunnattu ihonhoitojärjestelmä, joka säästää dermatologisiin hoitoihin kuluvaa aikaa ja rahaa. Järjestelmään kuuluvat ihoa analysoiva laitesekä mikroneuloja sisältävät laastarit. Älypuhelimeen langattomasti yhdistyvä laite tarkkailee ihon kosteustasapainoa, punoitusta sekä melaniinin määrää ja välittää tiedot älypuhelinsovellukselle. Sovelluksen avulla ihon kunnon muutoksia voi seurata pidemmällä aikavälillä. Erilaiset mikroneulalaastarit auttavat virkistämään ja hoitamaan kasvojen ihoa.

Lumini on pieni kannettava laite, joka auttaa löytämään iho-ongelmia jo ennen kuin ne tapahtuvat. Laite ottaa kuvan kasvoista, analysoi sen ja lähettää tietonsa älypuhelinsovellukseen. Käyttäjä saa tietoa esimerkiksi ihon huokosista, näppylöistä, pisamista ja talirauhasten toiminnasta, ja sovellus voi suositella oikeita tuotteita ihon hoitoon ja esimerkiksi tarjota suoran keskusteluyhteyden dermatologille tai ihonhoidon asiantuntijalle.

C-Lab on Samsungin innovaatio-ohjelma, joka nostaa esiin ja jatkokehittää yhtiön työntekijöiden luovempia tuoteideoita. Vuonna 2012 perustettu C-Lab on tuottanut jo yli 150 erilaista tuoteideaa, ja kymmeniä ideoista on toimitettu eteenpäin yhtiön muille osastoille jatkokehittelyä varten.

Edellä lueteltujen kolmen uuden tuoteidean lisäksi CES-messuilla esittäytyy viisi aiempaa C-Lab-ideaa, jotka nyt etsivät kaupallistamismahdollisuuksia messuilla. Näitä ovat muun muassa MANGOSLAB, jolla voi tulostaa muistioita suoraan älylaitteesta Post-it-tarralapuille, MOPIC-kuori, jolla voi katsoa 3D-materiaalia älypuhelimelta ilman 3D-laseja, sekä Jameasy, ratkaisu jolla voi harjoitella akustisien soittimien soittoa kiinnittämällä erillisen tunnistinmoduulin soittimen kylkeen.