Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung ei vieläkään tiedä syytä puhelinräjähdyksiin

Samsung ei vieläkään ole saanut selville syytä sen Galaxy Note7 -puhelinten ylikuumenemisiin ja räjähdyksiin, kertoo Wall Street Journal. Tämä hidastaa myös Galaxy S8:n kehitystyötä.

– Samsungilla ei vieläkään ole lopullista vastausta mikä aiheutti Note7:n syttyvän palamaan, kerrotaan tilanteesta.

Alun perin Note7-puhelinten alettua räjähdellä löytyi Samsung SDI:n valmistamista akuista vikoja, joten Samsung päätti siirtyä käyttämään ainoastaan toisen Note7:n akkutoimittajan akkuja. ”Puutteellisten todisteiden” karu lopputulos kävi ilmi, kun myös toisen valmistajan akuilla varustetut Note7:t räjähtivät samalla tavoin kuin aiemminkin.

Näin Samsungille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin kuopata Note7-puhelin pysyvästi.

WSJ:n mukaan Galaxy Note7 -tutkinnan tuloksettomuudella on ollut vaikutuksensa myös Samsungin seuraavan huippupuhelimen kehitystyöhön: sen kehitystä on viivästetty kahdella viikolla insinöörien suunnatessa aikansa Note7:n ongelmien syiden setvimiseen.

Samsungin on odotettu julkistavan Galaxy S8:n viimeistään 26. helmikuuta ennen Mobile World Congressin alkua Barcelonassa.

Samsung toimi liian hätäisesti yrittäessään ensimmäisten ongelmien ilmettyä pelastaa Note7:n vielä kutsumalla takaisin siihen asti myydyt laitteet ja tuomalla sen takaisin myyntiin eri toimittajan akuilla.

Samsungin nopea ensimmäinen takaisinkutsu tuli yllätyksenä myös viranomaisille kuten Yhdysvaltain kuluttajatuotteiden turvallisuusvirasto CPSC:lle.

Lopulta kiireessä tehty päätös upotti ainakin Note7:n ja vaikutti mahdollisesti huomattavasti enemmän negatiivisesti Samsungin maineeseen kuin mitä harkitummilla toimilla oltaisiin voitu saavuttaa. Päätöksen tekivätSamsungin omistajasuvun uudeksi nokkamieheksi noussut Lee Jae-yong sekä Samsungin mobiiliyksikön vetäjä DJ Koh.

11. lokakuuta Lee soitti Koh’lle ja käski lopettamaan Note7:n pysyvästi.

Koh’n jatko Samsungilla on nyt kysymysmerkki Samsungin vuotuisen arvioinnin alla. Samsungin on kerrottu aikovan hankkiutua eroon 200 johtajasta nykyisestä yhteensä 1 080 johtajan joukosta.