Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung-älykellojen EKG- ja verenpaineominaisuudet saataville pian myös Euroopassa - päivitys 4. helmikuuta alkaen

Uudet ominaisuudet ovat saaneet hyväksynnän myös Euroopan markkinoille.

Samsungin älykellot osaavat pian tarkkailla verenpainetta myös Suomessa. EKG- ja verenpainemittauksen tuova päivitys on luvassa 4. helmikuuta.

Samsungin Galaxy Watch3 ja Galaxy Watch Active2 tukevat sydänkäyrä- eli elektrokardiogrammimittausta (EKG), minkä lisäksi niissä on tarvittavat anturit verenpaineen mittaamiseen. Terveyttä edistävät ominaisuudet ovat nyt läpäisseet turvatarkastukset myös Euroopassa, ja Suomessakin ne saapuvat älykelloihin 4. helmikuuta.

Samsung Galaxy Watch3 ja sydänsähkökäyrän mittaustoiminto.

Ominaisuuksia käyttääkseen käytössä on oltava joko Galaxy Watch3 tai Watch Active2 sekä Samsung Health -terveyssovellus sekä älykellolla että älypuhelimella. Muut Samsungin älykellot eivät EKG- tai verenpainemittaukseen kykene.

Samsungin tiedotteen mukaan sydänsähkökäyrissä havaittavat poikkeamat tai kohonnut verenpaine voivat kieliä terveysongelmista, ja jatkossa älykello osaa varoittaa käyttäjäänsä asiasta. Sekä EKG-että verenpainemittaus ovat käynnistettävissä suoraan älykellolla milloin tahansa, ja tiedot synkronoituvat nopeasti älypuhelimeen, jossa niitä voi silmäillä tarkemmin.

Mittaustoiminnot ovat jo aiemmin saapuneet valituille markkina-alueille, mutta Euroopassa ne odottivat tähän asti viranomaishyväksyntää. Hyväksyntä saatiin joulukuun lopulla, ja 4. helmikuuta alkaen sydänsähkökäyrää tai verenpainetta voi mitata Samsung-kelloilla myös Suomessa ja kymmenissä muissa Euroopan maissa.