Huhu: Samsungilta taittuva puhelin ensi vuonna – viisi lippulaivamallia tulossa

Tämän vuoden osalta Samsungilta odotetaan vielä yhtä lippulaivapuhelinta, huhujen mukaan mahdollisesti jo kesän aikana myyntiin ennättävää Galaxy Note 6:a. Ensi vuonna korealaisjätiltä onkin viimeisimmän raportin mukaan odotettavissa koko liuta lippulaivapuhelimia, yhteensä viisi eri mallia.

SamMobile kertoo, että Samsung esittelisi vuonna 2017 yhteensä viisi lippulaivaluokan puhelinta, joiden mallinimet ovat Galaxy S8, Galaxy S8 edge, Galaxy Note 7, Galaxy Note 7 edge sekä Galaxy X. Näistä neljä ensimmäistä tietysti jatkavat tuttuja Galaxy S- ja Galaxy Note -sarjoja ja niistä tulee löytymään QHD-tarkkuuden Super AMOLED -näytöt RBG-matriisilla.

Viides, mielenkiintoisesti nimetty Galaxy X on tiettävästi työnimellä Project Valley kehitelty, lompakkomaisesti taittuva älypuhelin. Sen PenTile-matriisia käyttävä näyttö olisi tarkkuudeltaan peräti 4K-luokkaa.

Samsungilla on useita patentteja erilaisista taipuvista laitteista, ja niistä on huhuttu jo ainakin parin vuoden ajan, mutta markkinoille näitä erikoisuuksia ei ole vielä saatu. Mikäli SamMobilen haltuunsa saamat tiedot pitävät paikkansa, ensi vuosi voisi olla se, jolloin ensimmäinen oikeasti taivuteltava puhelin tulisi myyntiin.