Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Sähköpotkulauta mittaa pian myös kaupungin melua ja ilmanlaatua - Voi esitteli uuden Suomessakin käyttöön tulevan Voiager 4 -mallin

Sähköpotkulaudoille on pian muutakin käyttöä kuin vain apua liikkumiseen.

Sähköpotkulautoja vuokraava ruotsalaisyritys Voi on esitellyt uuden sähköpotkulautamallin Voiager 4:n eli V4:n, joka on tulossa käyttöön kaupunkien kaduille mukaan lukien Suomessa kevään aikana.

Voin mukaan V4:n kehityksessä on otettu huomioon ajo-ominaisuuksien ohella myös potkulautojen mahdollisuudet kaupunkisuunnittelun tukena. Voiager 4:n varusteena sisältämät älysensorit mittaavat melutasoa ja ilmanlaatua, mikä tarjoaa ajantasaista dataa potkulautojen toiminta-alueilta eri toimijoiden käyttöön. Voi toteaakin, että V4 avaa Voin kumppanikaupungeissa uuden rintaman taistelussa huonoa ilmanlaatua vastaan.

“Ilmanlaatusensori mittaa ilmassa olevia erilaisia ja erikokoisia partikkeleita, myös orgaanisia yhdisteitä ja jopa ilman kosteustason. Eniten meitä kiinnostaa ihmisille haitallisten ja pitkäaikaisia terveysongelmia aiheuttavien hiukkaspitoisuuksien mittaaminen”, kertoo Voin teknologiasta vastaava johtaja Shahin Ghazinouri.

“Melusensori puolestaan mittaa äänitasoja sähköpotkulaudan ympäristössä. Tiedämme, että kaupunkiympäristöissä on paljon melusaastetta, millä on yhteys esimerkiksi pitkäaikaiseen stressiin ja siten moniin terveysongelmiin, kuten sydänvaivoihin.”

Uudet ominaisuudet ovat esimerkkejä siitä, miten ympäri kaupunkia liikkuvia sähköpotkulautoja voidaan hyödyntää laajemmin.

“V4-mallin takana on vuosien mittainen tutkimus- ja kehitystyö, ja olemme hyödyntäneet laajalti kaupunkien viranomaisilta ja käyttäjiltä saatua palautetta. Uusien älysensoreiden ohella mallissa on myös uusia turvallisuutta parantavia ominaisuuksia, kuten äänihälytys ja suuntavilkut, joiden ansiosta käyttäjä huomataan kaduilla entistä paremmin”, Voin Suomen toiminnoista vastaava Reetta Alastalo kertoo.

“Etsimme paraikaa uusia innovaatioita ja kumppaneita mikromobiliteettia tukeviin ratkaisuihin, nyt erityisesti tukemaan ilmanlaadun mittausta suomalaisissa kaupungeissa. Olemme keränneet innovaatioita ja uusia kokeiluja varten kansainvälisen kolmen miljoonan dollarin suuruisen rahaston, josta voimme ohjata rahoitusta myös suomalaisille yrityksille.”

Voin mukaan sen uuden V4-mallin käyttöikä on yli viisi vuotta, ja moottorin suorituskyky on 35 prosenttia aiempaa parempi. Suuntavilkut näkyvät myös kaikkiin suuntiin. Mallissa on vahvistettu lokasuoja, parannettu hydraulinen jousitus sekä suuret, entistä laadukkaammat leveämmät 10-tuumaiset täyskumirenkaat, jotka lisäävät iskunvaimennusta ja helpottavat ajamista mukulakivillä ja kuoppaisilla alustoilla.

Kontaktittoman NFC-yhteyden ansiosta sähköpotkulaudan voi ottaa käyttöön älypuhelinta, älykelloa tai liikennekorttia vilauttamalla ja antimikrobiset käsikahvat mahdollistavat sähköpotkulaudan hygieenisen käytön ja estävät virusten leviämistä.