iPhoneen entistä tarkempi näyttö? Uudet näyttöpaneelit vuotokuvissa

Huhut uusista Applen iPhoneista jatkuvat päivittäin nyt, kun julkistukseen on enää todennäköisesti aikaa alle kuukauden päivät.

Tällä kertaa kuvissa kuvissa on väitetysti tulevien iPhone-mallien näyttöpaneelit. Kuvavuodon takana on kiinalaisessa Weibo-palvelussa @KK-nimimerkillä esiintyvä käyttäjä. Myös eilen mahdolliseen uuteen mustaan iPhone-väriin liittyen esillä ollut Twitter-käyttäjä @the_malignant uudelleenjulkaisi kuvat.

Väitetyssä kuvassa seuraavien iPhone-mallien näyttöpaneelit.

 

Toisen paneelista valmistaja olisi tietojen mukaan JDI, toisen on tuntematon.

Kuvat näyttöpaneeleista itsessään eivät ole niin kiinnostavia, mutta ohessa olleet tiedot ovat. Nimittäin paneelien tarkkuudeksi mainitaan ”1080p” ja ”2K”. Tämä tarkoittaisi totta ollessaan näyttötarkkuuden kasvua iPhoneissa, sillä nykyisin vasta suuremmassa iPhone 6 tai 6s Plussassa on ollut 1920×1080 pikselin 1080p-tarkkuuden paneeli. Pienemmässä iPhonessa on saanut tyytyä1334×750 pikseliin.

Puheille suuremmista näyttötarkkuuksista ei kuitenkaan toistaiseksi ole vielä mitään muuta näyttöä huhujen tai muiden vuotojen muodossa, joten tietoon kannattaa suhtautua toistaiseksi suurella varauksella.

Suuremman näyttötarkkuuden sijaan ennemminkin uusiin iPhoneihin on odotettu muita päivityksiä näyttöön. Niiden on odotettu mahdollisesti saavan iPad Prosta tutun Wide Color -väriavaruuden, vähemmän heijastavan pinnan sekä mahdollisesti myös True Tone -ominaisuuden, jonka myötä näyttö mukautuisi paremmin käyttöympäristöönsä. Viimeksi mainittu vaatisi kuitenkin iPhoneen perinteisen valoisuuden kirkkauden tunnistimen ohella myös toisen valon sävyä mittaavan tunnistimen.