Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Pelkästään kehuja? Näin ensimmäiset käyttäjät arvioivat Surface Pro 4:ää ja Surface Bookia

Microsoft esitteli kuukausi sitten uuden Surface Pro 4 -hybriditablettinsa. Lisäksi yhtiö yllätti kaikki julkistamalla Surface Book -kannettavan. Suomessa laitteiden toimitukset eivät ole vielä alkaneet, mutta maailmalla ensimmäiset käyttäjät ovat jo saaneet omansa. Windows Central keräsi yhteen varhaiskäyttäjien huolet, ongelmat ja kehut uusiin Windows-laitteisiin liittyen.Eräs suuri Surface Pro 4 -ongelma vaikuttaa olevan akkukesto. Useat käyttäjät ovat saaneet laitteestaan vain 4-5 tuntia käyttöaikaa irti luvatun yhdeksän tunnin sijaan. Lisäksi jotkut laitekappaleet ovat kuluttaneet huomattavasti virtaa Edge-selainta käytettäessä, mikä on pudottanut akkukeston pahimmillaan vain kahteen tuntiin.

Muita verkossa mainittuja Surface Pro 4 -ongelmia ovat muun muassa turhaan pyörivä tuuletin, kaatuilevat grafiikka-ajurit ja laitteen hidas käynnistys. Toisinaan laitteet ovat jumiutuneet täysin Windows-logoon käynnistyksen aikana.

Microsoft Surface Pro 4

Surface Book hyödyntää näytön kiinnitykseen ja irroittamiseen tavallista hienompaa mekanismia. Ikävä kyllä mekanismin virheet ovat johtaneet useilla käyttäjillä ongelmiin. Lisäksi Surface Book on aiheuttanut käyttäjilleen huolia muun muassa toimimattomien näppäimistöjen ja touch pad -hiirten muodossa.

Surface Book

Kaikki mainitut ongelmat ovat kuitenkin ilmenneet vain osalla käyttäjistä. Haasteiden ohella Microsoftin uutuudet ovat saaneet runsaasti kehuja esimerkiksi laadukkaista näppäimistöistä ja kestävistä ulkomuodoista. Samoin käyttäjän tunnistavaa Windows Hello -toimintoa on ylistetty.

Windows Centralin mukaan Microsoft on jo julkaissut laitteille ensimmäisen ohjelmistopäivityksen. Sen pitäisi korjata havaittuja ongelmia muun muassa ääni- ja grafiikka-ajureita päivittämällä.

Suomeen Surface Pro 4 saapuu jo tässä kuussa. Laitteen hinnat kulkevat 1029 eurosta aina 2499 euroon saakka.