Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Roviosta yksinoikeuskumppani Muumi-hahmoihin perustuville mobiilipeleille - "ensimmäinen Muumi-peli on jo kehityksessä"

Muumi-hahmot nähdään pian Rovion kehittämässä pelissä.

Suomalaisyritykset Rovio Entertainment, Moomin Characters ja Gutsy Animations ovat kertoneet sopineensa pitkäaikaisesta yhteistyöstä.

Angry Birds -peleistä tunnetusta Roviosta tulee yhteistyön myötä yksinoikeudellinen kumppani Muumi-hahmoihin perustuville mobiilipeleille.

Rovio saa oikeudet kehittää ja julkaista Muumi-hahmoihin perustuvia pelejä mille tahansa alustalle, sekä yksinoikeuden mobiilipelialustoille. Roviosta tulee myös Muumilaakso-animaatiosarjan tekijän Gutsy Animations Oy:n vähemmistöosakas 2,5 miljoonan euron pääomasijoituksella sekä 2,5 miljoonan euron vaihtovelkakirjalla.

“Gutsy Animations on luonut Muumilaakson rikkaat tarinat ja puoleensavetävän tunnelman eloon hämmästyttävällä tavalla. Meille on suuri kunnia ryhtyä yhteistyöhön Moomin Characters ja Gutsy Animations kanssa, ja olemme tästä erittäin innoissamme. Yhteistyö Gutsyn ja Muumien kanssa luo meille mahdollisuuden tuoda tämä ikoninen brändi uudelle yleisölle maailmanlaajuisesti, ja samalla varmasti ilahduttaen nykyisiä fanejamme,’’ sanoo Rovion toimitusjohtaja Alex Pelletier-Normand.

Muumeilla on entuudestaan erittäin korkea bränditunnettuus erityisesti Japanissa, joka on yksi maailman suurimmista pelimarkkinoista. Nyt solmitun yhteistyön pituus on kuusi vuotta, jossa jatkomahdollisuus toiselle kuudelle vuodelle.

’Tämä kumppanuus monipuolistaa IP-portfoliotamme, mikä on tärkeä askel johdonmukaisessa kasvustrategiassamme. Rovion ensimmäinen Muumi-peli on jo kehityksessä. Peli perustuu Tove Janssonin luomaan alkuperäiseen tarinaan ja maailmaan, ja odotamme tämän Muumilaakson visuaalisen ilmeen inspiroiman pelin aloittavan koemarkkinoinnin myöhemmin tänä vuonna.’’

“Näen Rovio Entertainmentin mukaantulon erinomaisen kiinnostavana. Moomin Characters haluaa laajentaa digitaalista pelikenttäänsä. Rovio on maailman menestyneimpiä yhtiöitä juuri tällä alueella ja on hienoa liittoutua heidän kanssaan. Tämä avaa toivottavasti uusia mahdollisuuksia paitsi Muumi-tavaramerkille, myös muille pohjoismaisille tarina- ja hahmobrändeille. Tämä liitto on tärkeä osa strategiassamme viedä pohjoismaisia luomuksia kansainvälisille markkinoille”, Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström kommentoi.