Rovio loikkasi Windows-laivasta – Angry Birds -pelien kehitys ja tuki loppui

Rovio vaikuttaa liittyvän Windows-mobiilialustan suhteen luovuttavien yhtiöiden joukkoon. Erään pelaajan jakama sähköpostikeskustelu kertoo suoraan, että pelejä kehitetään jatkossa vain iOS- ja Android-laitteille.

Windows Centralin käsiinsä saama sähköposti varmistaa Rovion keskittymisen vain tiettyihin alustoihin. Viestissä Rovion tukihenkilö toteaa, että yhtiön pelejä ei enää kehitetä Windows Phone -laitteille.

– Ainoat laitteet, joita edelleen tuetaan ja päivitetään, ovat iOS- ja Android-laitteet, tukitiimin Aleksander selittää.

Nähtävästi erillisessä sähköpostissa on myös varmistettu, että Angry Birds ja Bad Piggies -pelien kehitys PC-alustoille on lopetettu. Yhtiö kertoo haluavansa panostaa tiettyihin mobiilialustoihin parhaan mahdollisen kokemuksen takaamiseksi.

Lukuisat Rovio-pelit ovat toki edelleen saatavilla Windows Phone -kaupassa, mutta päivitykset näille nimikkeille ovat olleet jo aiemminkin harvassa. Nyt uuden tiedon myötä vaikuttaa varsin varmalta, ettei Angry Birds -päivityksiä tai uusia julkaisuja kannata Windows-mobiililaitteille odottaa.

Rovion tukitiimi varmisti asiakkaalle lähetetyssä sähköpostissa Windows-laitetuen kohtalon.