Roamingia ensi kertaa 5G-verkossa – Elisan asiakkaat pääsevät 5G-verkkoon myös Sveitsissä

Elisa on kertonut mahdollistavansa ensimmäisenä maailmassa asiakkailleen 5G-verkon käytön myös ulkomailla roaming-verkkovierailun kautta yhteistyössä sveitsiläisen operaattorin Swisscomin kanssa.

Elisan kuluttaja- ja yritysasiakkaat voivat hyödyntää Swisscomin 5G-verkkoa Sveitsissä, samoin kuin Swisscomin asiakkaat Elisan 5G-verkkoa Suomessa.

”Olemme ensimmäisiä maita maailmassa, joka ryhtyi rakentamaan 5G-verkkoja ja haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden käyttää 5G:tä myös ulkomailla, nyt kun se on Sveitsissä mahdollista. Yhteistyö Swisscomin kanssa mahdollistaa huippunopean yhteyden sekä Elisan kuluttaja- että yritysasiakkaille”, Elisan liiketoimintajohtaja Jan Virkki kertoo.

Elisan mukaan se on ollut roamingin kehittäjänä edelläkävijä, ja sillä on suomalaisista operaattoreista laajin 4G-kattavuus ulkomailla.

Swisscomin 5G-verkko tulee vuoden 2019 loppuun mennessä kattamaan 90 prosenttia maan väestöstä. Toistaiseksi hetkellä verkko toimii jo yli sadassa kaupungissa ja kylässä.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaan mahdollisen verkon sekä Sveitsissä että ulkomailla. Olemmekin ylpeitä siitä, että voimme maailman ensimmäisten joukossa tarjota 5G-yhteydet asiakkaidemme käyttöön myös ulkomailla. Suomi ja Sveitsi ovat Euroopassa johtavat 5G:n kehittäjämaat”, sanoo Dirk Wierzbitzki, Swisscomin tuote- ja markkinointijohtaja.

Sveitsissä Elisa tarjoaa asiakkailleen Reissunetti-palvelun, jossa asiakas ostaa itselleen 1 gigatavun datasiirtoa kiinteällä 19,90 euron hinnalla.

Elisa avasi kaupallisen 5G-verkon ensimmäisenä Suomessa, ja verkko kattaa tällä hetkellä Tampereen, Jyväskylän, Turun ja Helsingin kaupunkikeskustojen alueet sekä Vantaalla Tikkurilan aluetta sekä Espoossa Karaportin ja Otaniemen aluetta. Elisan mukaan 5G-verkkoa rakennetaan vauhdilla eri puolilla Suomea. Elisan sivuilta löytyvät yksityiskohtaiset peittoaluekartat.

Toistaiseksi Elisan kautta myyntiin tulleet 5G-älypuhelimet ovat ZTE Axon 10 Pro 5G ja Huawei Mate 20 X 5G.