Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Riittääkö netti 4K-katseluun? Suosittuun Speedtest-sovellukseen uusi toiminto

Ooklan suosittu Speedtest mittaa verkkoyhteyden soveltuvuutta videoiden katseluun nyt myös Androidilla

Jo aiemmin toiminto julkaistiin iOS:lle.

Ooklan Speedtest-sovelluksella on voinut mitata vaikkapa mobiili- tai Wi-Fi-verkkoyhteyden nopeutta helposti ja nopeasti jo yli vuosikymmenen ajan. Tätä nykyä suoratoisto ja muut videosisällöt muodostavat yhä suuremman osan bittivirrasta, ja nopeakaan Internet-yhteys ei välttämättä toista videoita sujuvasti. Tähän Speedtestin uusi toiminto tuo lisää selvyyttä.

Palveluntarjoajasta ja olosuhteista riippuen yhteydet saattavat priorisoida muuta sisältöä videotoiston sijaan, mikä saattaa johtaa toiston takkuiluun. Speedtestin uudella videotestillä voi helposti ja ilmaiseksi tarkistaa, kuinka hyvin oma datayhteys soveltuu suoratoistoon.

Käytännössä sovellus testaa videotoistoa eri tarkkuuksilla määrittäen lopuksi kulloisiinkin verkko-olosuhteisiin parhaiten soveltuvan tarkkuuden. Testin avulla voi näppärästi selvittää, kannattaako vaikkapa mökillä tyytyä alempaan kuvanlaatuun 4K:n sijaan.

Speedtest-tiedotteen mukaan videotestin tulosten yhteydessä myös kerrotaan, minkälaisilla näytöillä kulloisissakin verkko-oloissa kannattaa videoita toistaa. Samalla kerrotaan, miten tarkkaan kuvanlaatuun verkkoyhteys riittää pätkimättä