Ricohilta edullisempi ja kevyempi 360 asteen kamera

Ricoh on esitellyt uuden päivitetyn version aiemmasta 360 asteen Theta S -kamerastaan.

Uusi Theta SC on aiempaa pienempi ja kevyempi sekä myös hinnaltaan edullisempi, joskaan sen hinta Suomessa ei ole vielä tiedossa. Yhdysvalloissa Theta SC:n hinnaksi on tulossa 299,95 dollaria, 50 dollaria Theta S:ää vähemmän. Suomessa Theta S:n hinta on ollut reilut 380 euroa.

Theta SC:nkin kahdella vastakkain sisältävällä kameralla voi kuvata 360 asteen kuvia ja videoita, joita voi katsella myös virtuaalitodellisuuslaitteilla.

Theta SC:n kuvissa on 14 megapikseliä ja sen kamerat ovat 1/2,3-tuuman kennolla ja f/2,0-aukon optiikalla sekä kalansilmälinssein varustettu. Kuvien lisäksi 360 asteen videota voi nauhoittaa kerrallaan korkeintaan 5 minuuttia 1920×1080 pikselin Full HD -tarkkuudella ja 30 kuvan sekuntinopeudella. Videokuvausta rajoittaa myös lämmöntuotanto – kamera sammuu automaattisesti jos, sen lämpötila videokuvauksessa nousee liian korkeaksi.

Kamerassa itsessään on tallennusmuistia 8 gigatavua, johon mahtuu 1 600 kuvaa tai 65 minuuttia Full HD -videota.Akunkestoksi Theta SC:lle täydellä latauksella luvataan 260 kuvaa tai 65 minuuttia videota.

LED-valo kertoo, kun Theta SC:llä kuvataan kuvia tai videoita.

Theta SC:llä kuvattua materiaalia voi muokata Theta+:lla, joka on sovellus Androidilla ja Applen iOS:lle. Kuvat voi ladata Theta360.comiin, Facebookiin, Twitteriin tai Instagramiin ja videot puolestaan esimerkiksi YouTubeen

Älypuhelinsovelluksen voi myös kuvatessa tarkastaa Theta SC:n kuvan ja säätää valotusta ja valkotasapainoa.