Ricoh esitteli uutta 360 asteen kameraa – helppoja ja edullisia live-lähetyksiä

Kun sekä Facebook että YouTube tätä nykyä mahdollistavat 360 asteen videoiden reaaliaikaiset lähetykset, aktivoituvat tietysti myös kameravalmistajat. Aiemminkin pieniä ja kevyitä 360 asteen kameroita julkaissut Ricoh on esitellyt tulevaa Ricoh R -kameraansa, jolla pääsee helposti alkuun 360 asteen live-videoiden kanssa, käyttämättä laitteistoon tuhansia euroja.

Tuleva Ricoh R sisältää kaksi laajakulmalinsseillä varustettua kameraa, joiden materiaali yhdistetään reaaliajassa EPF (Equirectangular Projection Format) -muodossa katseltavaksi. Kamera tarjoaa 2K-tarkkuuden materiaalia 30 ruutua sekunnissa. Suoratoisto onnistuu HDMI- tai USB-ulostulon kautta, mutta myös tallennus muistikortille on mahdollista, jos halutaan kuvata materiaalia offline-käyttöön.

Ricoh R:n virallisesta julkaisusta tai hinnasta ei vielä ole tietoa, mutta sovelluskehittäjille suunnattu versio kamerasta julkaistaan myöhemmin tämän vuoden aikana. 360 asteen live-lähetykset ovat vielä sen verran lapsenkengissä, että Ricoh haluaa ensin tarjota kehittäjille mahdollisuuden tutustua kameraan ja miettiä sille hyviä käyttökohteita.