Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Repiikö Samsungia taas uusi skandaali? Nyt tapetilla korruptioepäilyt

Samsung näyttää ajautuneen nyt kierteeseen, jossa yhtiön ympärillä ei tapahdu lähes mitään positiivista. Galaxy Note7 -puhelinten räjähtämisiä ja poikkeuksellista tuplatakaisinkutsua seuraa nyt myös mahdollinen korruptioskandaali.

Samsungin pääkonttoriin Etelä-Koreassa tehtiin tänään tiistaina ratsia, kertoo muun muassa BBC. Tutkimukset liittyvät Etelä-Korean presidentin korruptioskandaaliin.

Samsungia epäillään mahdollisesta 2,8 miljoonan euron antamisesta Choi Soon-silin tyttärelle tämän esteratsastuksen rahoittamiseksi. Jo pidätetyllä Choilla on ollut läheiset suhteet esimerkiksi ystäväänsä presidentti Park Geun-hyeniin ja Choin epäillään hyödyntäneen suhteitaan Parkiin saadakseen yrityksiltä lahjoituksia, joita on kahden säätiön kautta käytetty hänenomiin menoihin. Choi itse on jo edesmenneen epävirallisen uskonnollisen johtajan tytär

Samsung ei ole kommentoinut asiaa muuten kuin kertomalla auttavansa tutkinnassa.

Eivätkä huonot Samsung-uutiset tänään jää vain mahdollisuuteen osuuteen korruptioskandaalissa.

Yhdysvalloissa otsikoihin nousivat virallisen takaisinkutsun myötä jälleen Samsung-pesukoneiden räjähdykset. Samsung joutuu takaisinkutsumaan 2,8 miljoonaa päältä täytettävääpesukonetta, koska ne voivat olla vaarallisia ja pesurummun irtoaminen aiheuttaa koneen auki pamahtamisen. Koneiden räjähdysten kerrotaan aiheuttaneen jopa lukuisia fyysisiä vammoja, leukamurtumia ja olkapäiden menoja sijoiltaan.

Vaarallisia Samsung-pesukonemalleja on myyty vain Pohjois-Amerikassa, ei Euroopassa tai Suomessa, on Samsung jo aiemmin kertonut.