Uusi verkkokauppa Teknavi.com

RedMagic 7S Pro -pelipuhelin julki alkaen 779 euron hinnalla: ominaisuuksina Snapdragon 8+ Gen 1, pyörivä tuuletin, näytönalainen etukamera...

Tehokas pelipuhelin huippuominaisuuksilla erottuu joukosta näytönalaisella etukameralla.

ZTE:n RedMagic-pelipuhelinbrändi julkisti jo 11. heinäkuuta Kiinan kotimarkkinoillaan uudet pelipuhelimensa RedMagic 7S:n ja RedMagic 7S Pron.

Kaksikosta RedMagic 7S Pro on nyt julkistettu globaalina versiona myös kansainvälisille markkinoille.

Saataville RedMagic 7S Pro on tulossa 9. elokuuta alkaen avoimessa myynnissä, jota edeltää 2.-8. elokuuta Early Bird -tarjous. Myynti tapahtuu RedMagicin oman verkkokaupan kautta.

RedMagic 7S Pro tulee saataville kolmena eri versiona seuraavilla hinnoilla:

  • RedMagic 7S Pro Obsidian, 12+256 Gt: 779 €
  • RedMagic 7S Pro Supernova, 18+512 Gt: 949 €
  • RedMagic 7S Pro Mercury, 18+512 Gt: 949 €

Värivaihtoehdoista Obsidian on musta, kun taas Supernova yhdistää mustaa ja läpinäkyvyyttä. Mercury puolestaan on hopean ja läpinäkyvän yhdistelmä.

Lisävarusteina myynnissä on näyttösuoja 14,90 eurolla, Turbo Cooler -tuuletinlisäosa harmaana 43,90 eurolla tai läpinäkyvänä 46,90 eurolla sekä suojakuori 19,90 eurolla.

Globaali versio eroaa aiempien RedMagic-puhelinten tavoin Kiinan-versiosta lataukseltaan: kansainvälisesti myytävässä versiossa on vain 65 watin pikalataus ja mukana 65 watin laturi, kun Kiinan-versio tukee 135 watin pikalatausta 165 watin laturilla.

RedMagic 7S -puhelimet ovat lopulta varsin vähäisiä päivityksiä edeltäjistään, sillä edeltävät RedMagic 7 -pelipuhelimet julkistettiin alkuvuoden ja kevään 2022 aikana. Kiinassa RedMagic 7 ja RedMagic 7 Pro esiteltiin jo 17. helmikuuta. Globaaleille markkinoilla julkistus tapahtui RedMagic 7:n osalta pian tämän jälkeen 22. helmikuuta, kun taas RedMagic 7 Pron debyyttiä globaalisti saatiin odottaa 12. huhtikuuta asti.

Tärkeä päivitys nyt on uusi Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri. Pelipuhelinten kilpailussa RedMagic 7S Pro haastaa muun muassa Asuksen hiljattain julkistamat ROG Phone 6:n ja ROG Phone 6 Pron, jotka ovat myös varustettu Snapdragon 8+ Gen 1:llä.

Qualcommin 20. toukokuuta julkistama huippuluokan Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri oli tällä kertaa oli poikkeuksellisen odotettu ja merkittävä paranneltu plussaversio uudistuksiltaan, sillä Qualcomm vaihtoi tässä yhteydessä piirin valmistajaa.

Snapdragon 8+ Gen 1:n valmistuksesta vastaa TSMC, kun Snapdragon 8 Gen 1:n valmistaja on Samsung. Kummatkin piirit valmistetaan 4 nanometrin tuotantoprosessilla, mutta TSMC:n prosessi on selvästi Samsungia parempi – ja se myös näkyy Snapdragon 8+ Gen 1:n ominaisuuksissa.

Snapdragon 8+ Gen 1 sisältää yhä kahdeksan keskussuoritinydintä: yhden ARM Cortex-X2 -huipputehoytimen nyt 3,2 gigahertsin kellotaajuudella verrattuna 3 gigahertsiin Snapdragon 8 Gen 1:ssä, kolme ARM Cortex-A710-tehoydintä sekä neljä vähävirtaisempaa ARM Cortex-A510 -ydintä.

Qualcommin mukaan Snapdragon 8+ Gen 1:n peruslaskennan CPU-suorituskyky on 10 prosenttia parempi kuin Snapdragon 8 Gen 1:ssä perustuen GeekBench-suorituskykytestin moniydintulokseen, minkä lisäksi myös Adreno 730 -grafiikkasuorittimen kellotaajuus on 10 prosenttia korkeampi.

Lisäksi energiatehokkuus on parantunut merkittävästi: Qualcommin mukaan Snapdragon 8+ Gen 1 on parhaimmillaan jopa yli 30 prosenttia energiatehokkaampi kuin Snapdragon 8 Gen 1, ja kokonaisuutena Qualcommin mukaan Snapdragon 8+ Gen 1 kuluttaa 15 prosenttia vähemmän virtaa kuin edeltäjänsä.

RedMagic 7S Pro eri väreissä.
RedMagic 7S Pro eri väreissä.

RedMagic 7S Prossa jäähdytykseen on panostettu yhä edeltäjien tavoin sisäänrakennetulla pyörivällä tuulettimella, joka pyörii jopa 20 000 kierrosta minuutissa. Lisäksi osana jäähdytysjärjestelmää ovat muun muassa kookas höyrykammio sekä grafeenikerros. RedMagic 7S Prossa on yhteensä 10-kerroksinen jäähdytysjärjestelmä.

Parhaimmillaan RedMagic 7S Pron saa jopa 18 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja kansainvälisessä versiossa 512 gigatavun tallennusmuistilla. RAM-käyttömuisti on LPDDR5-tyyppiä ja tallennusmuisti UFS 3.1 -tyyppiä.

RedMagic 7S Prossa on edelleen erikoisuutena näytönalainen etukamera RedMagic 7 Pron tavoin. Tarkkuudeltaan etukamera on 16 megapikseliä. RedMagic 7S Pron 6,8 tuuman tasaisen AMOLED-näytön tarkkuus on Full HD+ -tasoa ja virkistystaajuus 120 hertsiä. Kosketustunnistus toimii 960 hertsin taajuudella. Sormenjälkilukija löytyy myös näytön alta.

RedMagic 7S Pro on varustettu myös erillisellä Red Core 1 -piirillä, jonka on tarkoitus tehostaa ja parantaa muun muassa olkapainikkeiden ja värinän toimintaa sekä peleihin liittyviä valaistus- ja ääniefektejä.

RedMagic 7S Pron on 5 000 milliampeeritunnin akku tukee jo edellä mainitulla tavalla kansainvälisessä versiossa 65 watin pikalatausta.

Oikealla sivulla RedMagic 7 Pro tarjoaa jälleen olkapainikkeet pelaamista varten, kun taas vasemmalta sivulta löytyy punainen pelitilakytkin. Olkapainikkeet toimivat jopa 520 hertsin kosketustunnistuksella. Tuttua monista muistakin pelipuhelimista ja aiemmista RedMagic-puhelimista ovat RGB-valot.

Olkapainikkeet ovat tuttu pelipuhelinten ominaisuus.
Olkapainikkeet ovat tuttu pelipuhelinten ominaisuus.

RedMagic 7S Prossa on takana 64 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 2 megapikselin makrokamera.

5G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi tuettuna ovat Wi-Fi 6 ja 6E / Bluetooth 5.2 / NFC -yhteydet sekä USB-C-liitännän lisäksi 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Ominaisuuksiin kuuluvat myös stereokaiuttimet sekä X-akselinen värinämoottori.