Suomalaisfirmalta uusi lapsipaikannin

Oululainen Haltian julkaisi tänään uuden kannettavan paikannus- ja kommunikaatiolaitteen nimeltään Snowfox. Laite on toteutettu yhteistyössä Internet of Things -pilvipalveluiden tarjoajan Kiin kanssa. Pienikokoinen laite on varustettu puheluominaisuudella, puhelinsovelluksella ja GPS-paikannuksella, jonka avulla voi seurata laitetta kantavan lapsen liikkeitä ja sijaintia. Haltianin mukaan laite tarjoaa ratkaisun jokaisen vanhemman tärkeimpään huolenaiheeseen, eli lasten turvallisuuteen.

Markkinoilla on jo useita paikantimia, mutta Haltian luettelee ominaisuuksia, joiden perusteella Snowfoxia sanotaan kilpailijoitaan paremmaksi:

  • Turvallinen puheluominaisuus lisättynä napilla, jota voi käyttää avun hälyttämiseen tai yksinkertaiseen viestintään
  • Luotettava ja tarkka GPS-paikannus
  • Sään- ja iskunkestävä ulkokuori
  • Mahdollisuus luoda karttaperusteisia paikkoja ja saada ilmoituksia lapsen liikkeistä niiden lähellä ja sisällä, sekä varoituksia lapsen lähestyessä kiellettyä paikkaa
  • Yksinkertaisuus ja helppous: sekä lasten käyttämä laite että aikuisille suunnattu puhelinsovellus (Android ja iOS) tekevät palvelusta helposti käyttöön otettavan ja opittavan
  • Värikäs ja innostava ulkoasu, jonka ansiosta laite sopii hyvin kiinnitettäväksi esimerkiksi lapsen takkiin, vetoketjuun tai repun sisälle.

 

– Yrityksemme tausta on Nokiassa, ja maailmanluokan insinööriosaamisemme on paras lähtökohta Snowfoxin kaltaisen luotettavan ja helppokäyttöisen langattoman laitteen toteutukselle, kertoo Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä.

– Tuotteemme auttaa vanhempia saavuttamaan mielenrauhan tarjoamalla mahdollisuuden uudenlaisen turvaympäristön luomiseen läheisten kesken, Leipälä jatkaa.

Snowfoxia esitellään ensi viikolla Barcelonassa järjestettävässä Mobile World Congress -tapahtumassa. Laite tulee myyntiin tämän vuoden toisella neljänneksellä valituilla markkina-alueilla.