Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Säästä silmiäsi – suosittu apusovellus nyt myös Androidille

Lukuisten käyttäjien suosima f.lux saapui Google Play -sovelluskauppaan. Aiemmin myös tietokoneilla ja iOS-laitteilla nähty sovellus leikkaa sinistä valoa näytöltä ja vähentää näin silmien rasitusta.

Modernien näyttöjen sinisen valonkajon on todettu rasittavan käyttäjien silmiä ja vaikuttavan esimerkiksi unen laatuun. Apua on jo pidempään tarjonnut muiden ratkaisujen mukana f.lux-sovellus, joka muuntaa näytön sävyjä lämpimämpään suuntaan ja säästää näin käyttäjän silmiä, erityisesti iltakäytössä.

f.lux on ollut suosittu tietokoneilla ja jailbreakatuilla iOS-laitteilla. Viralliseen Applen sovelluskauppaan sovelluksella ei kuitenkaan ole ollut asiaa, kiitos ohjelmointirajapinta-vaatimusten, vaikka idea onkin löytänyt tiensä osaksi iOS-järjestelmää muilla tavoilla.

Nyt f.lux on ladattavissa myös Android-laitteille suoraan Google Play -kaupasta. Sovellus ei kuitenkaan toimi aivan kaikilla laitteilla, vaan vaatii rootatun puhelimen, josta laitevalmistajan omat suojaukset on murrettu. Ilman menetelmän sallimia erityisoikeuksia f.luxista ei ole juurikaan apua.

Root-oikeuksien lisäksi f.luxin nykyisellä esiversiolla on muitakin rajoitteita. Sovelluksen pitäisi toimia useimmilla Lollipop- ja Marshmallow-laitteilla, mutta esimerkiksi Lollipopia-käyttävät Samsung-puhelimet ovat osoittautuneet ongelmallisiksi. Samoin 4.4 KitKat -aikaa elävistä laitteista vain jotkut ovat f.luxin kanssa yhteensopivia. Mikäli passeli laite löytyy ja palvelu kiinnostaa, voit napata f.luxin Google Playsta.

f.lux.