Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Raportti: Google osti digitaalisiin avatareihin erikoistuneen startup-yhtiön noin 100 miljoonalla dollarilla - myyjänä myös suomalaistaustainen rahasto

Google on ostanut Alterin, joka kehitti tekoälyn avulla luotavia digitaalisia avatareja esimerkiksi sisällöntuottajien ja brändien käyttöön.

Kaupasta raportoivan TechCrunchin lähteen mukaan Googlen startup-yhtiöstä maksama kauppahinta oli noin 100 miljoonaa dollaria.

Yritysoston kerrotaan tapahtuneen noin pari kuukautta sitten, mutta Google tai Alter eivät ole kertoneet siitä julkisesti. Osa Alterin johtohenkilöistä on kuitenkin päivittänyt LinkedIn-profiileihinsa tiedon liittymisestä Googlen palkkalistoille.

TechCrunchille Googlen edustaja vahvisti yrityoston tapahtumisen, muttei kommentoinut asiaa sen tarkemmin.

Alun perin Facemoji-nimellä tunnetulla Alterilla oli toimipisteet Yhdysvalloissa ja Tšekissä.

Alter on tarjonnut muun muassa peli- ja muille sovelluskehittäjille alustaa, jolla he saattoivat lisätä digitaalisia avatareja omiin sovelluksiinsa.

Rahoitusta Alter oli saanut ainakin 3 miljoonaa dollaria siemenrahoituskierroksella, jossa sijoittajina olivat muun muassa suomalaistaustainen pelialaan erikoistunut Play Ventures, Roosh Ventures ja Twitter lukuisten enkelisijoittajien ohella. Suomalaisten pelialan veteraanien Henric Suurosen ja Harri Mannisen perustaman Play Venturesin kotipaikka on virallisesti Singraporessa, mutta Suomessa sillä on tytäryhtiö.

TechCrunchin lähteen mukaan Google toivoo hyödyntävänsä Alterin teknologiaa parantaakseen ja kasvattaakseen omaa sisältötarjontaansa. Nähtäväksi jää, miten tämä käytännössä tapahtuu ja tuleeko Google tavalla tai toisella kytkemään digitaaliset avatarit osaksi muita sovelluksiaan, kuten YouTubea, tai tulevaisuuden virtuaali- ja lisätyn todellisuuden hankkeitaan.