Rantautuuko ilmiö myös Suomeen? Uusista iPhone 8 ja iPhone 8 Plus -puhelimista yritetään päästä kiireellä eroon

Syyskuussa julkaistut iPhone 8 ja iPhone 8 Plus saivat teknologiasivustojen arvosteluissa hyvän vastaanoton, mutta varsinaisia myyntimenestyksiä puhelimista ei ole tullut. Pitkälti viime vuoden iPhone-malleja muistuttavat uutuudet eivät ole herättäneet kuluttajien mielenkiintoa samalla tavalla kuin perjantaina julkaistava iPhone X, ja myös osa iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan ostaneista harkitsee jo päivitystä iPhone X:ään.

Eilen julkaistussa uutisessaan Yahoo Finance kertoo, miten elektroniikkaan keskittynyt Decluttr.com-sivusto on saanut huomattavan määrän käytettyjä iPhone 8 ja iPhone 8 Plus vaihtopuhelimia. Decluttrin digitaalisen markkinoinnin johtaja, James Bell, kommentoi ilmiötä seuraavasti:

”Ajattelimme, että se (iPhone 8) olisi vain iPhone 7:n kaltainen (vaihtomäärissä mitattuna), mutta vaikuttaa siltä, etteivät ihmiset ole erityisen tyytyväisiä iPhone 8:aan. Näin ei vain tapahdu. Meillä ei ole koskaan ollut näin paljon iPhoneja kuukauden sisällä julkaisun jälkeen.”

Decluttrin julkaisemien tilastojen mukaan seitsemän prosenttia viime kuussa ostetuista puhelimista oli iPhone 8 -puhelimia, kun viime vuonna vastaava luku iPhone 7:n kohdalla oli noin prosentti. Myös iPhone 8 -puhelinten hinnat ovat olleet laskussa ja 256 gigatavun iPhone 8 voi vaihtaa omistajaa vain 500 dollarilla, kun normaali jälleenmyyntihinta on 849 dollaria. Hintojenlasku ei koske pelkästään käytettyjä puhelimia, sillä esimerkiksi Kiinassa myös uusia iPhone 8 -puhelimia on myyty alennuksessa.

Lähiviikot ja iPhone X:n saapuminen kauppoihin näyttävät, miten syyskuussa ostettujen iPhone 8 ja iPhone 8 Plus puhelinten käy Suomessa. Toistaiseksi sivustoille, kuten Tori.fi ja Huuto.net, uusia iPhone-puhelimia on tullut yksitellen myyntiin, ja määrät ja hinnat ovat pysyneet aisoissa. Esimerkiksi iPhone 8:n 64 gigatavun mallin saa käytettynä halvimmillaan noin 700 eurolla, kun uutena puhelin maksaa Suomessa noin 800 euroa.

iPhone X:n julkaisun lähestyminen on tuonut maailmalla suuren määrän käytettyjä iPhone 8 ja iPhone 8 Plus puhelimia myyntiin. Suomessa käytettyjen puhelinten hinnat ovat toistaiseksi pysyneet normaalilla tasolla.
iPhone X:n julkaisun lähestyminen on tuonut maailmalla suuren määrän käytettyjä iPhone 8 ja iPhone 8 Plus puhelimia myyntiin. Suomessa käytettyjen puhelinten hinnat ovat toistaiseksi pysyneet normaalilla tasolla.