Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Qualcomm esittelemässä uusia järjestelmäpiirejä 20. toukokuuta - odotuksissa Snapdragon 7 Gen 1 sekä huippuluokan Snapdragon 8 Gen 1+

Qualcomm järjestää perjantaina 20. toukokuuta Kiinassa Snapdragon Night -tilaisuuden.

Todennäköisesti Qualcomm tulee esittelemään tilaisuudessa tulevia järjestelmäpiirejään, kuten Snapdragon 8 Gen 1+:n ja Snapdragon 7 Gen 1:n.

Qualcommilta huhuttiin aiemmin Snapdragon 8 Gen 1+:n julkistusta yhdysvaltalaisyhtiön viime viikolla 9.-11. toukokuuta San Diegossa järjestämän 5G Summit -tapahtuman yhteydessä, mutta se tuli ja meni lopulta ilman järjestelmäpiirijulkistuksia. Sittemmin huhuissa odotukset siirtyivät perjantaihin 20. toukokuuta jo ennen kuin Qualcomm itse ehti tulevan tilaisuutensa vahvistaa.

Suurimmat odotukset kohdistuvat Snapdragon 8 Gen 1+:aan.

Snapdragon 8 Gen 1+:ssa on kyse SM8475-mallikoodillisesta järjestelmäpiiristä. Ennakkotietojen mukaan sen valmistuksesta vastaa 4 nanometrin prosessillaan TSMC, kun Snapdragon 8 Gen 1:n valmistaja on Samsung omalla 4 nanometrin prosessillaan.

Samsungin tuotantosaantojen Snapdragon 8 Gen 1:n valmistuksessa on raportoitu olevan erittäin heikkoja, minkä lisäksi Snapdragon 8 Gen 1 on myös kärsinyt edeltäjänsä tavoin ylikuumenemisesta. Android-huippupuhelinten suorituskykykilvassa MediaTek on myös nyt ensi kertaa kunnolla haastanut Qualcommin Dimensity 9000 -järjestelmäpiirillään, joka osin peittoaa Snapdragon 8 Gen 1:n suorituskyvyssä.

Qualcommille Snapdragon 8 Gen 1+ onkin tärkeä Android-huippupuhelinten suorituskyvyssä kärkipaikan pitämiseksi. Huhujen mukaan se voisi tarjota noin 10 prosenttia Snapdragon 8 Gen 1:tä paremman suorituskyvyn ainakin mitä tulee graafiseen laskentatehoon.

Ensimmäisten joukossa Snapdragon 8 Gen 1+ -puhelimia on odotettu lähikuukausien aikana Motoroltalta ja Xiaomilta, minkä lisäksi myös Oppo-ryhmä OnePlus- ja Realme-brändeineen on todennäköisesti eturintamassa. Samsungin puolestaan odotetaan käyttävän Snapdragon 8 Gen 1+:aa seuraavissa taittuvanäyttöisissä älypuhelimissaan alkusyksystä.

Snapdragon 8 Gen 1+:n rinnalla Qualcomm voi julkistaa seuraavan sukupolven keskihintaluokan järjestelmäpiirinsäkin Snapdragon 7 Gen 1:n seuraajaksi Snapdragon 778G:lle ja 778G+:lle.