Puolustusvoimat hankkii yli miljoonalla eurolla: tällainen on järeää tekoa oleva suomalainen mobiiliviestintälaite

Puolustusvoimat on tilannut suomalaiselta Bittiumilta monikäyttöisiä Bittium Tough Comnode -päätelaitteita. Tilauksen arvonlisäveron hinta on 1,1 miljoonaa euroa.

Puolustusvoimien tekemä tilaus koskee laitteen tuotteistuksen viimeistä vaihetta, jonka kesto on yhdeksän kuukautta, sekä laite-erän toimitusta Puolustusvoimille tuotteistusvaiheen päättymisen jälkeen.

Bittium Tough Comnode -päätelaitteella täytetään Puolustusvoimien liikkuvien joukkojen tiedonsiirron tarpeita muun muassa VoIP-puhelimena (Voice over IP), IP-reitittimenä (Internet Protocol) ja SHDSL-toistimena (Symmetrical High-speed Digital Subscriber Line).

Bittiumin mukaan sen Tough Comnode -päätelaite on lujatekoinen, helppo asentaa erilaisiin käyttöympäristöihin ja soveltuu myös sotilaan kannettavaksi taistelukentällä. Se on yhteensopiva Puolustusvoimilla käytössä olevan, laajakaistaiseen taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitetun Bittium Tactical Wireless IP Network (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmän kanssa, ja tarjoaa monipuoliset liityntämahdollisuudet myös kolmannen osapuolen laitteisiin ja järjestelmiin.

Bittium Tough Comnode -päätelaite mahdollistaa myös vanhemman teknologian kenttäradioiden liittämisen osaksi IP-pohjaista taktista kommunikaatiojärjestelmää (Radio over IP, RoIP).

Bittium Tough Comnode -laite sisältää 3,5 tuuman TFT LCD -värinäytön 320×240 pikselillä, kaksi toimintonäppäintä näytön alapuolella sekä 12 numeronäppäintä. Laitteessa on kattavat ääni-, sarja-, verkko- virta- ja USB-liitännät. Lisäksi se sisältää GPS-paikannuksen sekä langattomat WLAN 802.11b/g/n ja Bluetooth 3.0 -yhteydet.

Pinnoitetusta alumiiniseoksesta ja muovista valmistetulla rungolla varustettu laite painaa 580 grammaa ilman erillistä luuria ja sen pidikettä. Mitat ovat 180 x 90 x 30 millimetriä. Laite on luokiteltu pudotuksen kestäväksi (MIL-STD-810G, MIL-STD-461F ja MIL-STD-1275E) sekä lisäksi pölyn- ja vedenkestäväksi 1 metrin syvyyteen asti (IP67). Käyttölämpötila on -40-asteesta +55-asteeseen.

Bittium Tough Comnodessa on kattavat liitäntämahdollisuudet.