Huhu: viiden älypuhelinvalmistajan julkaisuaikataulu vuodelle 2016 paljastui

Vuoden lopun lähestyminen siirtää ymmärrettävästi monet katseet jo ensi vuoteen. Tuttuun tapaan ensimmäisiä uutuuspuhelimia nähdään jo alkuvuoden puolella, mutta tarkempia tietoja tulevista laitteista ei toistaiseksi ole ollut. Puolan T-Mobile on kuitenkin tuonut tilanteeseen muutoksen esittelemällä useita valmistajia koskevaa tiekarttaa uudelle vuodelle.

Vastikään pidetyssä T-Mobilen pressitilaisuudessa on ohimennen esitelty vuosineljänneksen tarkkuudella useiden laitevalmistajien julkaisusuunnitelmia. XPeria Blogin mukaan nopeimpia ovat Samsung ja Microsoft, joiden Galaxy ja Lumia -sarjoista nähdään uusia puhelimia jo ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Kummastakin leiristä on luvassa useita laitteita, joiden julkaisut osuvat neljänneksen puoliväliin ja loppupuolelle. Neljänneksen paketoi uusi HTC One -puhelin.

Vuoden 2016 toisen neljänneksen alussa on T-Mobilen mukaan luvassa jopa neljä LG-puhelinta. Myöhemmin samalla neljänneksellä odotettavissa on kaksi Sony Xperia -laitetta.

Nähtävästi esitelty aikataulu koskee varsinaisia julkaisuja, eli puhelinjulkistuksia saatetaan nähdä jo aiemminkin. Hedelmällistä esittelyaikaa on esimerkiksi helmikuun lopussa järjestettävä Mobile World Congress.