Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Karmivia kuvia pariskunnista: puhelimet poistettiin otoksista

Älypuhelimet ja muut mobiililaitteet avaavat arkeemme mahdollisuuksia, joista vuosikymmen takaperin oli vaikea edes unelmoida. Samalla lähes kaikkialle yltävä verkko vangitsevine sisältöineen voi joskus kaapata liikaakin aikaa. Tästä vihjaa uusi mielenkiintoinen kuvagalleria, jossa tarkkaillaan puhelinkäyttäjiä ilman puhelimia.

Valokuvaaja Eric Pickersgill on perustanut Removed-sivuston, jolla hän on julkaissut sarjan valokuvia. Valokuvissa esiintyy älypuhelimiaan käyttäviä ihmisiä. Jutun juju kuitenkin on, että kuvista on poistettu itse laitteet. Tällöin jäljelle jäävät vain ihmiset, jotka tuijottavat oudossa kumarassa ja usein vakavina kämmeniinsä.

Pickersgill kertoo saaneensa idean istuessaan kahvilassa New Yorkissa. Viereisessä pöydässä istui perhe, jonka isä ja kaksi tytärtä käyttivät puhelimia. Äidillä sen sijaan ei syystä tai toisesta ollut laitetta käsissään. ”Hän tuijottaa ulos ikkunasta, surullisena ja yksin lähimmäistensä seurassa”, Pickersgill kuvailee tilannetta kahvilassa kirjoittamissaan muistiinpanoissa.

Kuvien konsepti on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas ja osuu hyvin ajankohtaiseen aiheeseen. Eritoten pariskuntia sisältävät kuvat ovat varsin murheellista katsottavaa. Toisaalta materiaali ei ole tavallisen arjen keskeltä, vaan Pickersgill on pyrkinyt simuloimaan näkemiään tilanteita. Näin ajatellen kuvat muistuttavatkin klassista Garfield minus Garfield -verkkosarjakuvaa, jossa yhden tärkeän elementin poistaminen tekee tilanteista todellisuutta traagisempia.

Oli miten oli, Pickersgillin kuvat herättävät varmasti ajatuksia. Mitä mieltä sinä olet, voiko mobiililaitteiden käyttö yksin tai seurassa mennä liian pitkälle? Unohdatko sinä antaa aikaa kanssaihmisillesi houkuttelevan verkkotarjonnan vuoksi?

Eric Pickersgillin kuva Removed-sivustolta

 

Eric Pickersgillin kuva Removed-sivustolta