Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Poliisi varoittaa: nettikaupoissa huijataan nyt väärennetyillä iPhone 14 -puhelimilla

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on kertonut viikkotiedotteessaan ikävästä huijausilmiöstä.

Poliisin mukaan sen tietoon tullut Länsi-Uudellamaalla useita tapauksia, joissa on myyty väärennettyjä iPhone 14 -puhelimia.

Tapauksissa ostajat ovat löytäneet erilaisilta nettimyyntisivustoilta puhelimen ja sopineet tapaamisen. Myydyt väärennetyt puhelimet ovat olleet vakuuttavan ja aidon näköisiä, poliisi kertoo.

”Puhelimen paketti voi olla täysin avaamaton, ja siten puhelin vaikuttaa täysin uudelta. Kaupat on tehty, mutta myöhemmin tarkemmin tarkasteltaessa puhelin on todettu kopioksi”, poliisin tiedotteessa todetaan.

Kun kaupat on tehty, ei myyjään ole saatu enää myöhemmin yhteyttä.

Yhtenä keinona väittää edellä mainitun kaltaisia huijauksia on käynnistää puhelin jo tavattaessa myyjän kanssa ja aloittaa käyttöönottoprosessi, joka voi paljastaa, ettei puhelimen aktivointi tapahdu tavalliseen tapaan.

Lisäksi netin puhelinkaupoissa on esiintynyt myös toisenlaisia huijauksia, joissa on puolestaan ostaja huijannut myyjää. Maaliskuussa on poliisin tietoon tullut muun muassa tapaus, jossa ostaja on erehdyttänyt iPhone 14 -puhelinta myynyttä henkilöä. Ostaja esitti puhelimestaan pankin väärennetyn maksutositteen, mutta rahat eivät todellisuudessa ole siirtyneet myyjälle.

Poliisi muistuttaa, ettei myytävää tuotetta pitäisi luovuttaa ennen kuin tilisiirto näkyy myyjän omalla tilillä.