Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tämä pieni lisälaite lupaa iPhoneen langattoman latauksen - ja monien kaipaaman kuulokeliitännän

Kun syksyllä esitellyssä iPhone 7:ssä ei enää ollutkaan perinteistä analogista kuulokeliitäntää, oli kohu valmis. Apple ei ollut edes ensimmäinen eikä varmasti viimeinen tähän ratkaisuun päätynyt valmistaja, mutta soppahan siitä silti syntyi. Applen ratkaisu on kuitenkin myös poikinut markkinoille mielenkiintoisia oheislaitteita, jotka paikkaavat puuttuvan kuulokeliitännän jättämän aukon, tai oikeastaan siis juuri lisäävät sen puuttumaan jääneen 3,5 millimetrin aukon. Samalla voidaan mukaan tuoda myös muita ominaisuuksia, kuten nyt esiteltävä RES osoittaa.

Kickstarterin kautta tällä hetkellä ennakkomyynnissä oleva RES on lähtökohtaisesti DA-muunnin ja kuulokeadapteri, joka muuntaa puhelimesta tulevan digitaalisen äänisignaalin analogiseksi ja lisää pakettiin tutun 3,5 millimetrin kuulokeliitännän. Lisäksi adapterissa on Lightning-liitäntä, jonka kautta puhelinta voi ladata kuuntelun aikana. RES myös tukee 24-bittistä 192 kilohertsin ääntä, eli se tukee korkean tarkkuuden äänitiedostoja.

RES on muutakin kuin pelkkä kuulokeadapteri ja DA-muunnin. Sisäänrakennettujen mikrofoniensa ansiosta RES tunnistaa ympäristön melun ja muuttaa tavalliset kuulokkeet vastamelukuulokkeiksi. Käyttäjä voi valita, kuinka paljon ympäristön melua vaimennetaan vastamelulla, eli esimerkiksi kaupungilla ei tarvitse jäädä liikenteen äänistä täysin paitsi. Lisämaksusta RES voidaan varustaa myös Qi-standardia tukevalla latauskäämillä, jolloin iPhoneen saadaan langaton lataus.

RES:n Kickstarter-kampanja on jo täyttänyt tavoitteensa ja adaptereiden toimitusten on määrä alkaa toukokuussa. Laite ei mainostettuihin ominaisuuksiin nähden ole edes pahan hintainen, sillä edullisimmillaan adapteri irtoaa 120 Hongkongin dollarilla (noin 15 euroa) ja langattomalla latauksella varustettu versio on edullisimmillaan 235 Hongkongin dollaria (29 euroa).