Nämä uudet älypuhelimet ovat lempeitä silmille

Philips on julkistanut kaksi uutta älypuhelinta: Sapphire S616 ja Sapphire Life V787. Molempien mallien kantava ominaisuus on näytön sinisen valon vähyys, minkä ansiosta puhelinten luvataan rasittavan tavallista vähemmän silmiä.

Mobiililaitteidemme näytöt tuottavat niin sanottua sinistä valoa, jonka on tutkittu muun muassa piristävän käyttäjää ja häiritsevän näin yöunia. Philipsin kehittämä ja uusissa puhelimissa hyödynnettävä SoftBlue-teknologia vähentää kuitenkin sinisen valon määrää jopa 86 prosentilla, säästäen näin käyttäjän silmiä.

Vähäisen sinisen valon ohella Sapphire 616 on varustettu 5,5 tuuman Full HD -näytöllä, 1,3 gigahertsin MediaTek MT6753 -järjestelmäpiirillä, kahden gigatavun RAM-muistilla, 16 gigatavun tallennustilalla ja 3000 milliampeeritunnin akulla. Kuvaus hoituu 13 ja 5 megapikselin kameroilla.

Sapphire Life V787:sta löytyvät pääosin samat komponentit. Nähtävästi sen näyttö on kuitenkin pienempi ja akku suurempi – jopa 5000 milliampeerituntia.

Phone Radarin mukaan Philips Sapphire S616 saa Kiinassa 1399 juanin eli noin 215 euron hintalapun. Molempien mallien myynti alkaa marraskuun aikana, mutta saatavuudesta muilla markkinoilla ei toistaiseksi ole tietoa.

Philips Sapphire S616

 

Philips Sapphire S616