Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Jopa yli 90 prosenttia verkkokaupan ”aidoista” Apple-latureista ja -kaapeleista olikin väärennöksiä

Jopa yli 90 prosenttia maailman suurimman verkkokaupan Amazon.comin myymistä virallisista Apple-latureista onkin osoittautunut väärennöksiksi, uutisoi Patently Apple.

Apple on haastanut latureita tehneen Mobile Starin oikeuteen tavaramerkkirikkomuksesta. Lisäksi Applen mukaan Mobile Starin valmistamat laturit eivät olleet läpikäyneet Applen turvallisuustestejä ja aiheuttivat näin mahdollisesti vaaratilanteen kuluttajille.

Amazon nimesi Mobile Starin väärennöksiksi osoittautuneiden latureiden pääasialliseksi toimittajaksi, kun Apple oli ostanut suoraan Amazoniltalatureita ja kaapeleita tutkittavaksi.

Amazon toimii hybridimallilla, jossa sen sivuilla tavaroita myyvät sekä Amazon itse että kolmannet osapuolet, jotka käyttävät Amazonia markkinapaikkanaan. Nämäkin tuotteet voidaan lähettää suoraan Amazonin varastosta Fulfilled by Amazon -palvelun alla.

Applen kerrotaan ostaneen viimeisen yhdeksän kuukauden aikana tutkimustarkoituksissa reilusti yli 100 iPhonea, Apple-virtalaitetta ja Lightning-kaapelia, joita on myyty aitoina Amazon.comissa ja toimitettu Amazonin Fulfillment by Amazon -ohjelman kautta. Näistä tuotteista yli 90 prosenttia on osoittautunut väärennetyiksi, ilman Applen lupaa valmistetuiksi.

Apple hakee oikeusteitse nyt Mobile Starin tuotteiden myynnin lopettamista, kaikkien väärennettyjen tavaroiden tuhoamista ja 2 miljoonan dollarin korvauksia tuotetyypiltä.