Pelkäätkö tiedostojesi puolesta? Nyt tulee paikallinen pilvitallennus

Pilvitallennus on suosittu tapa varmuuskopioida kuvia ja muita tiedostoja. Pilvipalveluiden ongelmana on, että ne saattavat pahimmillaan joutua hakkereiden hyökkäyksen kohteeksi. Lisäksi tiedostot makaavat ulkomaisilla palvelimilla, joiden tulevaisuudesta ei voi koskaan olla täysin varma.

Jos isojen ohjelmistotalojen pilvipalvelut eivät sytytä, vaihtoehtona on pystyttää pilvitallennuspalvelu omaan kotiverkkoon. Yksi tällaisen palvelun tarjoajista on Lima.

Liman periaatteena on luoda käyttäjälle turvallinen, kuukausimaksuton pilvi, jonne ei ole muilla asiaa. Kodin internet-reitittimeen ja ulkoiseen kovalevyyn liitetään Liman adapteri, minkä jälkeen tallennus onnistuu vain käyttäjän omalla salasanalla. Käyttäjän valittavaksi jää kovalevyn tallennuskapasiteetti. Vaihtoehtoina ovat 2 ja 5 teratavun levyt. Palvelun hinta on 99 euroa.

Liman adapteri kytketään reitittimeen ja ulkoiseen kovalevyyn.

Tiedostot siirtyvät mobiililaitteista varmuuskopiointilevylle automaattisesti. Pöytäkoneelta tiedostoja voi siirtää myös käsin työpöydällä olevalle Lima-asemalle. Käyttäjä voi niin halutessaan pitää älypuhelimessaan myös paikallisen kopion. 

Liman järjestelmä on suunniteltu siten, että se tunnistaa laitteen, jolla varmuuskopioitua sisältöä käytetään ja optimoi tiedoston koon sen mukaan. Näin ollen käyttö esimerkiksi mobiililaitteella on sujuvampaa. Tiedostot tallennetaan ainoastaan käyttäjän kovalevylle, eikä niistä ole kopioita palveluntarjoajan serverillä.