Peilimusta iPhone 7 voi naarmuuntua kamalan näköiseksi

Applen uusi iPhone 7 -väri peilimusta, englanniksi Jet Black, on herättänyt paljon keskustelua puhelinten julkistuksen ja myyntiintulon jälkeen. Loppuunmyytyä peilimustaa pidetään yleisesti erittäin tyylikkäänä mutta samalla haavoittuvana.

Kiiltävässä peilimustassa sormenjäljet näkyvät erittäin hyvin, minkä lisäksi se on huomattavasti muita iPhone-värivaihtoehtoja alttiimpi naarmuuntumiselle sekä hankaumille.

Mielipiteet naarmuuntumisherkkyydestä ja sen vakavuudesta kuitenkin eroavat kuten alta twiiteistä käy ilmi. Lähteestä riippuen normaalissa käytössä peilimustan iPhone 7:n on joko raportoitu naarmuuntuneen hetkessä tai pysyneen hyvässä kunnossa vähintään jo useampia päiviä. Pidemmän kuukausien ja vuosien käytön vaikutukset peilimustaan selviävät vasta aikanaan.

Sormenjälkien näkyminen peilimustassa on kuitenkin selviö ilman jatkuvaa pyyhkimistä.

Peilimustan värin osalta kyse ei ole viasta, sillä Apple itse varoitti iPhone 7 -sivuillaan jo alun alkaen väristä. "iPhone 7:n korkeakiiltoinen peilimusta väri saadaan aikaan erittäin tarkalla yhdeksänvaiheisella anodisointi- ja kiillotusprosessilla. Pinta on yhtä kova kuin muissakin anodisoiduissa Apple-tuotteissa. Käytön myötä korkeakiiltoisessa pinnassa saattaa kuitenkin erottua hienoisia hankaumia. Jos tämä huolestuttaa sinua, suosittelemme käyttämään jotain monista kuorivaihtoehdoista iPhonesi suojaksi”, kertoo Apple.