Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Pebblen taru on loppu – uudet laitteet peruttu, Fitbit vahvisti ostaneensa ohjelmistot

Fitbit on vahvistanut ostaneensa tiistaina 6. joulukuuta Pebblen tietyt omaisuuserät, kuten aineettomat oikeudet ohjelmistoihin. Lisäksi Fitbitiin liittyy avainhenkilöitä ohjelmistokehityksestä.

Aiempien kauppaa edeltäneiden huhujen mukaan Fitbit olisi tarjonnut työpaikkaa noin 40 prosentilla koko Pebblen henkilöstöstä, pääosin juuri ohjelmistokehittäjille. Kauppahinnan on aiemmin raportoitu olleen alle 40 miljoonaa dollaria, joka ei kata Pebblen kaikkia velkoja ja muita vastuita.

Fitbit korostaa, etteivät sen ostokseen lukeudu Pebblen laitteet. Näiden taru on nyt lopussa, ja Pebble peruuttaa vielä saataville odotetut Pebble Time 2 ja Pebble Core -laitteet.

Pebbleltä ostamillaan ohjelmistoilla ja niihin liittyvillä ohjelmistoilla Fitbit kertoo lisäävänsä alustan kehitysosaamistaan, joka laajentaa yhtiön terveys- ja fitness-ominaisuuksia. Uudet lisäresurssit mahdollistavat nopeamman uusien tuotteiden, ominaisuuksien ja toiminnallisuuksien toimittamisen.

Käytännössä Fitbit aikoo laajentaa tuotteitaan Pebblen osaamisella aiempaa yleiskäyttöisemmiksi.

”Perustason puettavien laitteiden muuttuessa älykkäämmiksi ja älykellojen lisätessä terveys- ja fitness-ominaisuuksia, näemme mahdollisuuden rakentaa vahvuuksillemme ja kasvattaa johtoasemaamme puettavien kategoriassa”, kommentoi Fitbitin perustaja ja toimitusjohtaja James Park.

”Tämän hankinnan myötä olemme hyvin asemoituneita kiihdyttämään alustamme ja ekosysteemimme laajenemista Fitbitin tekemiseksi elintärkeäksi osaksi laajemman kuluttajajoukon päivittäistä elämää, kuin myös rakentamaan työkaluja terveydenhuollon tarjoajille, vakuuttajille ja työnantajille puettavan teknologian integroimiseksi merkittävämmin osaksi ennakoivaa ja pitkäaikaistahoitoa.”

Pebblen perustaja ja toimitusjohtaja Eric Migicovsky ei ole siirtymässä Fitbitille. Aiempien tietojen mukaan hän aloittaisi Y Combinator -yrityskiihdyttämön partnerina.