Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Pebble tykitteli uutuuksia ulos: Android-taskutietokone ja kaksi uutta älykelloa

Älykellopioneeri Pebble on julkistanut peräti kolme uutta älylaitetta. Uutuudet ovat älykellot Pebble 2 ja Time 2 sekä erikoinen Pebble Core, pieni Android-pohjainen taskutietokone ilman näyttöä.

Pebble 2 ja Time 2

Älykellouutuudet ovat, kuten nimistä voi arvata, uudet versiot yhtiön aiemmista Pebble- ja Time-kelloista. Molempiin kuuluu tuttuja älykello-ominaisuuksia, kuten uni- ja aktiivisuusseurannat, pulssimittari, mikrofoni sekä tuki Android- ja iOS-älypuhelimille. Edullisempi Pebble 2 on varustettu korkean kontrastin mustavalkonäytöllä ja sen akkukestoksi ilmoitetaan seitsemän päivää. Time 2 taasen on varustettu isolla värinäytöllä ja sen akkukestoksi kerrotaan jopa kymmenen päivää yhdellä latauksella.

Sekä Pebble 2 että Time 2 ovat aluksi saatavilla Kickstarter-joukkorahoituksen kautta. Pebble 2:n hinnat Kickstarterissa alkavat 99 dollarista (noin 91 euroa) ja Time 2:n hinnat 169 dollarista (noin 156 euroa). Kampanjan jälkeen kellojen suositushinnoiksi tulee 129 ja 199 dollaria, ja niiden toimitukset alkavat syksyllä 2016.

Pebble Core

Pebble Core on Android-pohjainen taskutietokone, joka on riittävän pieni ollakseen vaikkapa älykäs avaimenperä. Se sisältää SIM-korttipaikan ja 3G- sekä WLAN-yhteydet, GPS-paikannuksen ja hieman sisäistä tallennustilaa. Sen voi esimerkiksi napata lenkille mukaan älypuhelimen sijaan, ja käyttää siinä kuntoilusovelluksia ja kuunnella musiikkia kuulokkeilla. Sille voi myös opettaa yksinkertaisia jippoja eri Android-sovellusten kanssa, kuten paikantaa oman lemmikin tai tilata Uber-kyydin yhdellä napin painalluksella. Core tukee langatonta latausta jayhdellä latauksella voi musiikkia kuunnella jopa yhdeksän tuntia.

Pebble Core on myös saatavilla Kickstarterin kautta alkaen 69 dollarilla (noin 64 euroa) ja sen suositushinnaksi tulee 99 dollaria. Toimitukset alkavat vuoden 2017 tammikuussa.