Mielenkiintoinen lisävaruste – LG:n uuden puhelimen hifi-palikka toimii myös muiden puhelimien kanssa

Yksi mielenkiintoisimpia ominaisuuksia LG:n hiljattain esittelemässä G5-puhelimessa on sen avattava alaosa, jonka avulla puhelimeen voi liittää erilaisia lisäosia. Yksi näistä lisäosista on yhteistyössä Bang & Olufsenin kanssa kehitetty HiFi Plus, joka mahdollistaa paremman äänenlaadun saamisen ulos puhelimesta. Iloisena yksityiskohtana lisäosa toimii myös muiden älypuhelimien kanssa.

LG:n ja B&O:n HiFi Plus on G5-puhelimen alaosaan liitettävä pieni palikka, joka sisältää puhelimen omaa äänipiiriä paremman DA-muuntimen sekä kuulokevahvistimen. Muunnin muuttaa puhelimen digitaalisen äänisignaalin analogiseksi, ja mitä parempi muunnin on, sitä parempaa äänenlaatua siitä voidaan ulos saada. Edellytyksenä tietysti on, että soitettava musiikkitallenne sekä muu äänentoisto ovat myös laadukkaita. Lisäksi HiFi Plus tukee korkean resoluution musiikkia.

LG mainitsi HiFi Plussan esittelyn yhteydessä, että laite on ”stand-alone” -tyyppinen, mikä tarkoittaa, että se toimii myös muuten kuin juuri LG G5 -puhelimen kanssa. G5:n alaosaan liitettävän pienen palikan mukana tulee kuori, joka sisältää USB-C -liitännän. Niinpä lisälaitteen voi johdolla kytkeä myös muiden USB-C -liitäntää käyttävien älypuhelimien tai tietokoneiden jatkoksi, ja ottaa sen kuulokeliitännästä ulos laadukasta analogista äänisignaalia. Alla olevalla videolla toimintaa havainnollistetaan Huawein valmistaman Nexus 6P -puhelimen kanssa.