Palm-brändi tekee paluun älypuhelimiin – uutuudesta paljastunut ensimmäisiä tietoja eri tietokannoista

Ensimmäisen uuden Palm-älypuhelimen lanseeraus näyttää lähestyvän. Uusi Palm-puhelin on ilmestynyt viime aikoina useampiin sertifiointitietokantoihin, kertoo muun muassa Android Authority -sivusto. Puhelimen takana on kiinalainen TCL, joka valmistaa ja myy älypuhelimia myös lisensoimillaan Alcatel- ja BlackBerry-brändeillä.

Palm oli aikanaan kova nimi jo 1990-luvulla silloisilla PDA-kämmentietokonelaitteillaan. Sittemmin yhtiö lähti mukaan älypuhelimiin, muttei monien muiden tavoin myöskään pärjännyt enää, kun Applen iPhone ja Googlen Android tulivat mukaan ja lopulta myytiin HP:lle 1,2 miljardilla dollarilla vuonna 2010. Kun HP:n johdossa tapahtui muutoksia ja tilanne oli vaikea, päätti HP hätäisenä paniikkipäätöksenä ajaa Palmin toiminnan, mukaan lukien sen kehittämä webOS-käyttöjärjestelmä, alas. Sittemmin webOS kaupattiin LG:lle ja Palm-brändi jo vuonna 2015 TCL:lle.

Palmin paluuta älypuhelimiin on saatu odottaa pitkään vuonna 2015 tapahtuneen brändin siirtymisen jälkeen, mutta viime syksynä TCL oli valmis kertomaan laitteita olevan tulossa.

Pian puheiden odotetaan konkretisoituvan myyntiin tulevaksi tuotteeksi.

Bluetooth-sertifikaatissa tulevasta Palm-laitteesta käytetään myös nimeä Pepito, muttei ole vielä toistaiseksi varmaa onko tästä tulossa myös laitteen myynnissä käytettävä mallinimi.

Palm-uutuus on ilmestynyt jo myös Yhdysvaltojen viestintäviraston FCC:n tietokantaan, kuten myös saanut Wi-Fi Alliancen hyväksynnän. Jälkimmäisestä on selvinnyt, että laite tukee vain 2,4 gigahertsin Wi-Fi-taajuutta, mikä kielii tekniikan ja laitteen hinnan olevan todennäköisesti edullista tasoa. Tuettu Bluetooth-versio on 4.2. Käyttöjärjestelmäversioksi tiedoissa on merkitty Android 8.1 Oreo.

Yhdysvalloissa uutta Palm-älypuhelinta odotetaan johtavan operaattorin Verizonin valikoimiin loppuvuoden aikana. Myyntiintulosta muualla ei ole vielä mitään tietoa.