Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Paljastus: Applelta luvassa täysin uusi koko iPad-mallistoon

Applen ensi vuoden iPad-uutuuksista on paljastunut tietoja. Asialla on kukas muukaan kuin KGI Securitiesin mystinen analyytikko Ming-chi Kuo, jonka arviot yleensä ovat osuneet hämmästyttävän hyvin oikeaan. Kuon tuoreesta raportista kertoo muun muassa AppleInsider.

Mielenkiintoisesti ensi vuonna luvassa olisi päivitetty 12,9 tuuman ”iPad Pro 2”, täysin uuden koon iPad-mallistoon tuova 10,5 tuuman uutuus sekä edullisempi 9,7 tuuman iPad.

Sekä 12,9 tuuman että 10,5 tuuman uusiin iPadeihin odotetaan tehokasta uutta Apple A10X -järjestelmäpiiriä, joka olisi valmistettu TSMC:n 10 nanometrin tuotantoprosessilla.

Edullisempaan 9,7 tuuman iPadiin olisi luvassa edelleen jo nykyisestä iPad Prosta löytyvä Apple A9X -järjestelmäpiiri.

Kuo odottaa iPad-myynnin kehityksen olevan vaisua ja laskevaa, kunnes vuonna 2018 olisi tulossa rajumpi uudistus.

Tällöin luvassa olisi laitteiston merkittävämpi päivittyminen ja muutosten kärjessä olisi vaihdos AMOLED-näyttöteknologiaan. Tarkempia yksityiskohtia vielä parin vuoden päässä olevasta iPadin ”uudelleensyntymisestä” ei vielä ole.

Mielenkiintoisesti iPadin laajempi uusiutuminen peilaa myös jo vuotta aiemmin eli ensi vuonna odotettavaa vastaavaa suurta muutosta iPhonessa. Huhutusti vuoden 2017 iPhone toisi jälleen lasin takaisin iPhonen rakenteeseen myös taakse ja näyttöteknologia vaihtuisi myös AMOLEDiin – ja mahdollisesti sivuille kaareutuvaankin näyttöön.