Uusi verkkokauppa Teknavi.com

HTC:n älypuhelinuutuus saattaa olla kevään erikoisin

HTC:n tuleva tämän vuoden huippupuhelin tulee kuin tuleekin sisältämään kosketuksen tunnistavat puhelimen reunat aiemmin vuotaneen konseptivideon esittelemällä tavalla.

Mobiilialan ykkösvuotaja Evan Blass kutsuukin VentureBeat-sivustolla tekemässään paljastuksessa tulevaa HTC:n älypuhelinuutuutta tämän takia kenties tämän vuoden innovatiivisimmaksi uudeksi älypuhelimeksi.

Ocean-koodinimellisen puhelimen metalliset sivureunat sisältävät antureita, jotka mahdollistavat lukemattomien eri toimintojen, jotka ovat myös käyttäjän valittavissa ja muunneltavissa, suorittamisen erilaisin elein – esimerkiksi puristamalla tai pyyhkäisemällä reunaa pitkin. Anturit tunnistavat eleet ainakin puhelimen molemmilta pidemmiltä sivureunoilta. Evan Blass on aiemmin Twitterissä nostanut esiin myös konseptivideon Edge Sense -konseptista.

HTC:n tuleva huippupuhelin tulee olemaan kolmas puhelin HTC:n U -mallisarjassa, nimeltään ytimekkäästi vain HTC U, eikä näin saa enää HTC 11 -nimeä, vaikka onkin käytännössä myös HTC 10:n seuraaja. HTC:n pitäisi julkistaa puhelin huhtikuussa, puolivälissä tai myöhemmin. Myyntiinkin puhelin tulisi jo varhain toukokuussa.

Puhelimen muita Blassin nyt paljastamia ominaisuuksia ovat 5,5 tuuman näyttö 2560×1440 pikselillä, Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri ja 12 megapikselin takakamera (Sony IMX362) sekä 16 megapikselin etukamera (Sony IMX351). Sisäistä tallennusmuistia on joko 64 tai 128 gigatavua, joka on laajennettavissa microSD-muistikortein.

Käyttöjärjestelmänä on Android 7.1 Nougat varustettuna HTC:n päivitetyllä Sense-käyttöliittymän uudella 9-versiolla.