Nokian uusi älypuhelin vilahti videolla?

Nokia julkaisi tällä viikolla hengennostatusvideon, jossa se esittelee visiotaan omasta tulevaisuudestaan. Suuryrityksille tyypillisten ympäripyöreiden hehkutusten sijaan monet ovat kiinnittäneet huomiota videolla näkyviin mobiililaitteisiin, eli älypuhelimeen ja tablettiin. Useat uutismediat, muun muassa Business Insider, ovat pohtineet, vilauttaako Nokia videolla vielä julkaisemattomia omia mobiililaitteitaan.

Videon kohdassa 1:19 näkyy tabletti, josta ei erotu tunnistettavia logoja, ja muutamaa sekuntia myöhemmin vilahtaa videolla myös älypuhelin. Monet sivustot ovat veikkailleet, että molemmat laitteet olisivat Nokian vielä julkaisemattomia laitteita. Tabletti näyttää olevan isompi kuin Nokian oma kahdeksantuumainen N1, minkä vuoksi sitä on veikkailtu Nokian uudeksi tablettimalliksi. Tarkemmin tutkaillessa tabletti taitaa kuitenkin olla tuttu ja turvallinen Applen iPad, mahdollisesti iPad Air tai Air 2. Videolta saattaisi nimittäin tunnistaa iPadille ominaiset yläosan virtapainikkeen, mikrofonin ja kuulokeliitännän sekä yläkulmasta löytyvän takakameran. Logoa ei näy, mutta se voisi olla laitetta pitelevän käden alla piilossa.Tabletin jälkeen videolla esiintyy myös älypuhelin, jossa ei näy logoja. Puhelimen muotoilu tuo mieleen muun muassa Samsung Galaxy S3:n, mutta takakameran sijainti ei täsmää S3:n kanssa.

Onko kuvassa iPad Air tai Air 2, vai mahdollisesti Nokian uusi tabletti?

Tuntuisi oudolta, jos Nokia tällä tavalla näyttäisi uusia laitteita ilman virallista esittelyä. Samoin erikoiselta tuntuu ajatus, että videolla näkyvä älypuhelin olisi Nokian kehittämä, jos vain hetkeä aiemmin on videolla käytetty Applen tablettia.

Business Insider kysyi asiaa Nokialta, mutta yhtiön edustaja viittasi viimekesäiseen kommenttiin, jonka mukaan mahdollinen paluu älypuhelinmarkkinoille on monimutkainen asia, ja että yhtiö etsii yhteistyökumppania, jonka kanssa puhelimen voisi julkaista.