Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Paljastus: Googlelta tulossa palasista kasattava tablet?

Google on parin viime vuoden aikana kehittänyt Project Ara -nimistä älypuhelinta, joka koostuisi useista moduuleista eli palasista. Niitä voisi käytön aikana sitten vaihtaa tarpeen mukaan ja puhelimen elinkaarta voisi kasvattaa. Project Ara -puhelimen pitäisi saapua markkinoille tänä vuonna.

Nyt kuitenkin GFXBench -testiohjelman kautta paljastui hieman suurempia Project Ara -laite; nimittäin tabletti. Google ei ole virallisesti puhunut vielä Project Ara -tabletista, mutta se olisi kuitenkin luonnollinen jatkumo palapelipuhelimelle. Saa nähdä, kertooko Google mahdollisesta tabletista esimerkiksi puhelimen esittelyn yhteydessä.

GFXBench -testiohjelman perusteella Project Ara -tabletissa olisi 13,8 tuuman Full HD -näyttö, joten kyseessä olisi varsin suuri tabletti. Voi toki olla, että näytön koko vaihtuu vielä ennen virallista julkistusta – jos sellainen siis joskus tulee.

Laitteen sisuksissa hyrräisi Qualcommin kahdeksanytiminen ja 64-bittinen Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri, jonka tukena olisi Adreno 430 -grafiikkaydin. RAM-muistia olisi kolmen gigatavun verran, kun taas tallennustilaa olisi 25 ja 10 gigatavua testiohjelman mukaan. Tabletissa olisi VGA-tasoinen takakamera sekä viiden megapikselin etukamera ja laitteen käyttöjärjestelmänä toimisi Android 6.0 Marshmallow.

Project Ara palarakenteineen konseptikuvassa