Pakollinen päivitys: Nokia poistaa älyvaakojen huippumallistaan keskeisen ominaisuuden

Nokia Body Cardio.
Nokia Body Cardio.

Nokia on ilmoittanut poistavansa Nokia Body Cardio -vaa’asta sen keskeisen ominaisuuden, pulssiaallon nopeuden mittauksen. Asiasta kertoo myös Engadget-sivusto.

”Pulssiaallon nopeus on lääketieteellisesti tunnustettu sydämen terveydentilan mittari. Se seuraa veren virtausnopeutta, joka voi kertoa korkeasta verenpaineesta, verisuonten seinämien jäykkyydestä tai yleisestä sydämen ja verisuonten terveydentilasta”, on Nokian Body Cardio -vaakaa mainostettu muun muassa sitä myyvän Verkkokauppa.comin sivuilla.

Nyt Nokia on kertonut poistavansa ominaisuuden kaikista Body Cardio -vaaoista. Käyttäjille ei jätetä valinnanvaraa, vaan 24. tammikuuta tuleva ohjelmistopäivitys on pakollinen.

Nokian mukaan sen Body Cardio -vaaka toi pulssiaallon nopeuden mittauksen ensimmäistä kertaa kotivaakaan. ”Olemme saaneet tietää vaa’an kykyjen pulssiaallon nopeuden mittauksen osalta voivan vaatia eri tason viranomaishyväksyntää”, Nokia selittää ominaisuuden poistamista.

Pulssiaallon nopeuden mittauksen poistaminen vie Body Cardio -vaa’alta yhden lisäominaisuuden pois edullisempaan Nokia Body+ -vaakaan verrattuna. Edullisemmat Nokia-vaa’at eivät kuitenkaan sisällä lainkaan sykemittaria. Lisäksi Nokia toteaa kalliimman Body Cardion tarjoavan yhä ohuemman rakenteen sekä ladattavan akun.

Nokia on kertonut ottavansa yhteyttä vaa'an käyttäjiin sähköpostilla kertoakseen heille tarjotuista vaihtoehdoista.

Nokian mukaan poistaminen koskee ainoastaan vaa’an yhtä ominaisuutta, ja muuten vaaka toimii jatkossakin niin painon, kehon koostumuksen kuin myös pulssin mittauksessa. Ominaisuuden mahdollista paluuta myöhemmin Nokia ei kommentoi.

Nokia on keskeyttänyt toistaiseksi Body Cardion toimitukset, mutta aikoo jatkaa niitä ilman poistettua ominaisuutta.

Nokian terveyslaitteet ovat peruja 170 miljoonan euron Withings-yritysostosta. Nokia on kirjannut Withings-kaupan jälkeen sen liikearvoa alas 141 miljoonaa euroa.