Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Päivitys toi uuden ominaisuuden - näin iPhonen tai iPadin saa nyt toistamaan vaikka koko ajan erilaisia rauhoittavia ääniä

Mielenkiintoinen uusi toiminto iPhoneissa ja iPadeissa.

Apple on tarjonnut perinteisesti monenlaisia erilaisia lisämahdollisuuksia Käyttöapu-toimintoina, jotka ovat pääasiassa suunnattu esimerkiksi erilaisista vammoista tai rajoitteista kärsiville henkilöille helpottamaan laitteiden käyttöä.

Pikku hiljaa Käyttöapu-toiminnot ovat laajentuneet erittäin monipuolisiksi, ja nyt osana hiljattain julkaistua iPhonen, iPod touchin ja iPadin iOS ja iPadOS 15 -päivitystä Apple on lisännyt uuden Taustaäänet-toiminnon.

Taustaäänet-toiminnolla Apple-laitteen saa toistamaan haluttaessa vaikka koko ajan – myös lukittuna – erilaisia rauhoittavia ääniä. Tarjolla olevat äänet ovat puro, vesisade, valtameri, tumma kohina, kirkas kohina ja tasapainotettu kohina.

Applen mukaan toiminto ”toistaa taustakohinaa melun peittämiseksi” ja ”nämä äänet voivat minimoida häiriötekijöitä ja auttaa sinua keskittymään, rauhoittumaan tai levähtämään”.

Toiminto löytyy iOS ja iPadOS 15 -versioon päivitetyistä laitteista valikosta Asetukset – Käyttöapu – Kuulo/näkö – Taustaäänet, josta sen voi kytkeä haluttaessa päälle tai pois. Käyttöönoton jälkeen Taustaäänet-toiminnon pikakuvake ilmestyy myös Ohjauskeskus-näkymään, joka avautuu pyyhkäisemällä alaspäin näytön yläreunasta.

Eri toistettavat taustaäänet ladataan niiden käyttöönoton yhteydessä. Tasapainotettu, kirkas ja tumma kohina ovat kooltaan kukin alle kaksi megatavua, kun taas valtameren, vesisateen ja puron äänet ovat kooltaan reilusta 60 megatavusta reiluun 70 megatavuun.

Aiemmin iOS ja iPadOS 14 -versioissa Apple esitteli uutena toimintoja jo myös Äänentunnistuksen, joka puolestaan voi kertoa eri laitteen tunnistamista äänistä käyttäjälle, jolla on vaikeuksia kuulemisen kanssa.