Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Päivitä Apple-laitteesi viipymättä - iOS ja iPadOS 16.6.1, watchOS 9.6.2 ja macOS Ventura 13.5.2 korjaavat jo hyväksikäytettäviä haavoittuvuuksia

Apple on julkaissut uudet käyttöjärjestelmäversiot päivityksenä eri laitteilleen.

iPhonet ja iPadit ovat saaneet iOS ja iPadOS 16.6.1 -päivityksen, Apple Watchit watchOS 9.6.2 -päivityksen ja Macit macOS Ventura 13.5.2 -päivityksen.

Applen mukaan uudet päivitykset sisältävät tärkeitä suojauskorjauksia, jonka myötä niitä suositellaan kaikille käyttäjille.

iOS ja iPadOS 16.6.1:ssä on Applen mukaan korjattu kaksi haavoittuvuutta, joiden aktiivisesta hyväksikäytöstä Apple on jo tietoinen.

ImageIO-liitännäinen haavoittuvuus voi johtaa haittakoodin ajamiseen järjestelmässä prosessoitaessa haavoittuvuuden hyödyntämiseksi luotu kuva. Haavoittuvuuden CVE-2023-41064 löysi Toronton yliopiston Munk Schoolin The Citizen Labin tietoturvatutkijat.

Lompakko-sovellukseen liittyvä haavoittuvuus voi puolestaan johtaa haitallisen koodin ajamiseen järjestelmässä haavoittuvuutta hyödyntävän liitteen myötä. Apple itse löysi tämän haavoittuvuuden, joka on merkitty CVE-2023-41061-tunnisteella.

Muista päivityksistä macOS Ventura 13.5.2:ssa ja watchOS 9.6.2:ssa on korjattu kummassakin yksi haavoittuvuus – macOS Ventura 13.5.2:ssa edellä mainittu ImageIO:n haavoittuvuus, watchOS 9.6.2:ssa puolestaan Lompakko-sovelluksen haavoittuvuus.

Koska haavoittuvuuksia hyödynnetään jo aktiivisesti, kannattaa omat Apple-laitteet suojata asentamalla haavoittuvuudet korjaavat päivitykset viipymättä.

Edelliset useammat päivityksensä – mukkaan lukien iOS ja iPadOS 16.6:n – Apple julkaisi 24. heinäkuuta, jolloin mukana oli myös tärkeitä suojauskorjauksia.

Näin päivität Apple-laitteesi

 • iPhone ja iPad
  • Asetukset – Yleiset – Ohjelmistopäivitys
 • Apple Watch
  • iPhonella: Apple Watch – Yleiset – Ohjelmistopäivitys
  • Suoraan Apple Watchilla: Asetukset – Ohjelmistopäivitys
 • Mac
  • Järjestelmäasetukset – Yleiset – Ohjelmiston päivitys