Ärsyttääkö sinuakin tämä iPhone-ominaisuus? Nyt sekä Sirin että ääniohjauksen saa pois

Applen maanantai-iltana iOS-laitteilleen julkaisema iOS 10.2 -päivitys tuo myös asetuksiin joidenkin käyttäjien kipeästi kaipaaman uuden mahdollisuuden muuttaa kotipainikkeen toimintaa.

iOS 10.2:ssa voi nyt asetusten syövereistä valita haluaako kotipainikkeen pitkällä painalluksella aktivoituvan Sirin, ääniohjauksen tai ei mitään. Uutta on mahdollisuus kytkeä kotipainikkeen pitkä painallus pois käytöstä, mikä helpottaa käyttäjiä, joilla on ollut taipumus painaa kotipainiketta niin, että Siri tai ääniohjaus on aktivoitunut ärsyttävän usein vahingossa.

Moni ei kaipaa Siriä tai ääniohjausta lainkaan, jossa tapauksessa ne ovat vain paremman käyttökokemuksen tiellä.

Kotipainiketta on vahingossa tavallista helpompi painaa liian pitkään esimerkiksi, jos iPhonessaan käyttää kotipainikkeen muuta pintaa alemmas upottavia näytönsuojia.

Kotipainikkeen toiminnan muuttaminen on iOS 10.2:ssa helppoa, kunhan löytää tiensä oikeaan kohtaan asetuksissa. Valinta löytyy käyttöapuasetuksista näin: Asetukset -> Yleiset -> Käyttöapu -> Koti-painike.

Kun puhu pitämällä painettuna -kohdan on kytkenyt pois, ei pitkä painallus enää johda erityiseen toimintaan ja Siri on kytketty päältä pois.

Samasta valikosta voi muokata myös kotipainikkeen kaksois- ja kolmoispainalluksen nopeutta sekä valita haluaako avata lukituksen vain Touch ID:llä tarvitsematta erikseen vielä painaa kotipainiketta lukitusnäkymässä.

Näin kotipainikkeen toimintaa pääsee muuttamaan: Asetukset -> Yleiset -> Käyttöapu -> Koti-painike.