Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Oura julkaisi Apple Watch -sovelluksen - sormuksen keräämiä tietoja näkee nyt kellosta

Ouran tietoja voi nyt nähdä Apple-kellosta.

Suomalainen Oura Health on tuonut Oura Ring -sormuksensa keräämien tietojen tarkasteluun tarjolle nyt myös Apple Watch -sovelluksen, joka toimii Ouran iPhone-sovelluksen laajennuksena.

Oura-sormuksessa on sensorit aktiivisuuden, sykkeen sekä sykevaihtelun mittaamiseen. Lisäksi se kykenee tarkkailemaan myös unirytmiä muun muassa hengitystä ja kehon lämpötilaa seuraamalla, ja unen seuranta onkin ollut aina Ouran käytössä keskiössä. Kolmannen sukupolven mallin yhteydessä esiteltyjä uudistuksia ovat muun muassa sykkeen seuranta myös päivällä ja harjoitusten yhteydessä, veren happipitoisuuden seuranta, parannettu unen vaiheiden seuranta sekä päivitetyt lämpötila-anturit.

Oura-sormuksesta tiedot synkronoituvat sen sovellukseen älypuhelimessa. Nyt Oura on esitellyt iPhone-sovelluksensa jatkoksi myös Apple Watch -sovelluksen.

Ouran Apple Watch -sovellus esittää tiedot valmiudesta (valmiuslukema, eposyke, sykevälivaihtelu, kehon lämpötila, hengitystiheys, valmiuden osatekijät, unesta (unenlaatu, unen kesto, sängyssäolo, unitehokkuus, leposyke, unen osatekijät) sekä aktiivisuudesta (aktiivisuuslukema, aktiivisuustavoitteen edistyminen, kokonaiskulutus, vastaava kävelymatka, askeleet, aktiivisuuden osatekijät).

Lisäksi sovelluksesta näkee myös esimerkiksi sormuksen akun varaustason.

Ouran sormus synkronoi tiedot iPhonen kanssa, jonka jälkeen ne päivittyvät Ouran sovellukseen myös Apple Watchissa. Sormuksen ja kellon välillä ei siis ole suoraa yhteyttä, eivätkä Oura-tiedot päivity Apple Watch -sovellukseen automaattisesti reaaliajassa.

Erillisen sovelluksen lisäksi Oura-tietoja voi lisätä myös komplikaatioiksi, eli lisätiedoiksi, Apple Watchin kellotauluille.

Kellotaululle voi lisätä Ourasta lukemat valmiudesta, unenlaadusta ja aktiivisuudesta, aktiivisuustavoitteen edistymisen, sormuksen akun varaustason tai sykkeen, liikkeen, unen tai kehon lämpötilan kuvaajan.

Oura-sovellus iPhonelle on päivitettävissä App Storesta. Apple Watch -sovellus on nyt iPhone-sovelluksen laajennus. Lisäksi viimeisin Oura-sovelluksen päivitys tuo Oura-widgetit saataville myös iPhonen lukitun näytön näkymään.

Ouran ohjeet sen Apple Watch -sovelluksen asentamiseen

Varmista, että iPhoneen asennetun Oura-sovelluksen versio on vähintään 4.8.1, ja asenna sitten Ouran Apple Watch -appi jollakin seuraavista tavoista.

Tapa 1: iPhonen Watch-sovelluksen kautta

  1. Avaa iPhonen Watch-sovellus.
  2. Siirry Oma Apple Watch -välilehdelle, vieritä kohtaan Käytettävissä olevat apit ja valitse Oura.
  3. Valitse Ouran vierestä Asenna ja odota, että appi asennetaan.

Tapa 2: iPhonen Watch-sovelluksen kautta

  1. Avaa iOS-järjestelmän Watch-sovellus.
  2. Valitse Löydöt-välilehdeltä Tutustu Apple Watch -appeihin.
  3. Etsi haulla Oura-appi.
  4. Valitse HAE ja odota latauksen valmistumista.

Tapa 3: Suoraan Apple Watchin kautta (ilman iPhonea)

  1. Avaa sovellusvalikko ja avaa >App Store.
  2. Etsi Oura haulla App Storesta.
  3. Valitse HAE.

Asentamisen jälkeen iOS Oura -sovellus on käynnistettävä vähintään kerran, ennen kuin Apple Watch -appi näyttää Oura-tietoja.