Ennakkotietoja: Suomessa kehitetty tuplanäyttöpuhelin saamassa jatkoa

Muistatko vielä Oulussa kehitetyn YotaPhonen? Osana suomalais-venäläistä yhteistyötä kehitetty puhelin tuli kauppoihin viime vuonna ja sai lämpimän vastaanoton monelta suurelta teknologiasivustolta. Puhelimen erikoisominaisuutena olisen toiselta puolelta löytyvä E Ink -näyttö, jonka avullapuhelimen akku kesti E-lukulaitteitteen tapaan äärimmäisen pitkään. Luonnollisesti puhelimesta löytyi myös normaali näyttö niihinkäyttötarkoituksiin, joissamusta-valkoinen E Ink -näyttö ei toiminut.

Bloombergin julkaisemassa haastattelussa Yota Devicesin toimitusjohtajaVlad Martynov paljastaa YotaPhone 3:n julkaisun tapahtuvan ensi vuonna ja laitteen alustavaksi hinnaksi sivustolla arvellaan 550 dollaria. Tämä tarkoittaisi merkittävää hinnanalennusta YotaPhone 2:een verrattuna, jonka jälleenmyyntihinta alkoi Suomessa aikoinaan 700 eurosta. Tätä nykyä puhelimen voi toki tilata Yotan verkkokaupasta inhimillisempään 480 euron hintaan.

Teknisistä tiedoista ja ulkomuodosta kiinnostuneille ei vielä tässä kohtaa ole tarjolla tarkkoja yksityiskohtia, mutta aikaisemmin YotaPhone 3:n on kerrottu tarjoavan tehokkaamman suorittimen, enemmän RAM-muistia, tarkemman näytön, paranneltun E Ink -näytön, uudistetun kameran ja ohuemman muotoilun. Jos kehitys jatkuu samanlaisenaaiempiin YotaPhone-malleihin verrattuna, tulee uusi puhelin todennäköisesti sisältämään ensi vuoden lippulaivamalleilletavanomaista tekniikkaa.

Yotaphone 2:n takaa löytyväE Ink -näyttö.