Sovellusvinkki: Ota kuva ja tilaa siitä heti koru

Kamera on yksi älypuhelimen keskeisimpiä toimintoja, joka on mahdollistanut monia mielenkiintoisia avauksia. Oulusta teknologiakehityksensä osalta ponnistavalle Primesmithille on juolahtanut mieleen, että puhelimen kameralla otetuista kuvista voidaan luoda nopeasti 3D-malli yksilöllisestä korusta, jonka tilaus onnistuu heti samantien sovelluksesta.

Tämän Primesmith-yrityksen korusovelluksen nimi on Jevelo.

Maailmalla muun muassa brittimarkkinoille tähtäävää Jevelo-sovellusta on ladattu jo yli 20 000 kertaa ja korumyynti on nyt lähdössä vauhdilla liikkeelle. Uutuutena huomenna käynnistyvän Slush-konferenssin yhteydeydessä Jeveloon esitellään markkinapaikka: itse ladattuje nkuvamallien ohella koruja voi jatkossa tilata myös muiden lataamista ja julkisiksi asettamista malleista.

– Tällöin korun myyntihinnasta kilahtaa lisäksi 10 euroa ”designer-palkkiota” kuvan alun perin ladanneelle, kertoi Primesmithin toimitusjohtaja Marko Mäkinen.

Jevelon tuotekehitystyötä on tehty valtaosin Oulussa, mutta tilatut korut valmistetaan nyt Fiskarsissa. Korujen hinnat riippuvat materiaalista, teräksisten hinta on 65 euroa ja hopeisten 95 euroa. Materiaalivalinnan ohella tarjolla on erilaisia muotovaihtoehtoja pyöreistä, soikioista ja suorakulmioista, ja lisäksi korunsa voi valita joko normaalina piirtokuvanatasaisella levyllä, läpileikattuna kuviona taiuusimpana vaihtoehtona rasteroituna, joka soveltuu erityisesti matalaresoluutioisempien kuvien tekotavaksi.

Esimerkkejä Jevelo-koruista: vasemmalla rasteroitu kuva, keskellä perusversio kuvasta levyllä ja oikealla läpileikattu malli

 

Slush-päivityksen myötä Jevelosta voi alkaa tilata koruja ei vain omista, vaan myös muiden jakamista kuvista

Jevelon korut tehdään Fiskarsissa 3D-tulostamalla. Puhelimessa käyttäjän antamasta kuvasta luodaan nopeasti yksinkertainen tarkasteltava ja pyöriteltävä 3D-malli, mutta tarkempi malli tulostusta luodaan vasta myöhemmin tehokkaammilla laitteistoilla.

Jevelo-sovellus on toistaiseksi saatavilla App Storesta Applen iPhonelle, mutta myös Android-versio on suunnitelmissa jatkossa.

Primesmithin takaa löytyvät toimitusjohtaja Marko Mäkinen sekä kultaseppä Kristian Saarikorpi. Sijoittajan roolissa mukana on Stonesoftista tuttu Hannu Turunen.

Jevelo on läsnä Slushissa myös demoständillä esittelemässä sovellustaan potentiaalisille sijoittajille ja muille kiinnostuneille.