Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Osa Galaxy Note7:n omistajista hitaita luopumaan laitteistaan – operaattorit alkavat estää verkkoyhteyksiä

Samsung Galaxy Note7 olisi ollut todella hyvä Android-puhelin, ellei mallia olisivat vaivanneet räjähtelevät akut. Akkuvaivojen vuoksi Samsung lopetti mallin valmistuksen ja kaikkia puhelimen jo ostaneita on pyydetty palauttamaan laitteensa. Ilmeisen moni omistaja kuitenkin joko seuraa uutisia todella huonosti tai käyttäytyy vain hölmösti, eikä suostu laitetta palauttamaan. Niinpä nyt ollaan ottamassa käyttöön järeämpiä aseita, että loputkin laitteet palautuisivat valmistajalle.

Samsung julkaisi Note7:lle joohjelmistopäivityksen, joka rajoittaa akun maksimilatauksen 60 prosenttiin, mutta nyt operaattorit ovat ryhtymässä vielä rankempiin toimiin. Uusiseelantilainen uutissivusto Stuff kertoo, että sikäläiset teleoperaattorit ovat asettamassa Note7:ää mustalle listalle, eli laitteilla ei tulevaisuudessa voi enää soittaa, lähettää viestejä tai käyttää mobiilidataverkkoja.

Valtaosa Note7-laitteista Uudessa-Seelannissa on jo palautettu Samsungille, mutta arvion mukaan joitain satoja laitteita on edelleen käytössä. Kahden viikon kuluttua, eli 18. marraskuuta alkaen laitteilla ei voi enää ottaa yhteyttä mobiiliverkkoihin. Operaattorit päätyivät ratkaisuun yhdessä Samsungin kanssa turvallisuussyistä. Onkin hyvin mahdollista, että vastaavia ratkaisuja tehdään tulevaisuudessa myös muissa maissa.